Fosfor – Fra problem til løsning

Illustration af fosforkredsløbet i en sø

Fosfor – fra problem til løsning er en temacase, som består af fem forskellige undervisningspakker, der alle behandler forskellige aspekter af sørestaurering og genanvendelse af fosfor fra søsediment. Temacasen udspringer af et aktuelt forskningsprojekt ved Ormstrup Sø.

Søens digitale tvilling

En bøje med teknisk udstyr på en sø

Eleverne skal undersøge, hvordan man med højfrekvente data kan forudsige, hvad der vil ske i en sø. Forløbet foregår i samarbejde med WaterITech og Aarhus Universitet.

Rent vand

Eleverne skal undersøge, hvordan vi sikrer os, at det vand, som vi drikker, er sundt. Forløbet foregår i samarbejde med Frederiksberg Forsyning.

Smart teknologi

Eleverne skal udvikle løsninger på, hvordan robotter kan løse menneskets opgaver både hurtigere og bedre. De skal gennem opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge, hvordan automatisering kan understøtte en effektiv produktion og aflaste ensformigt arbejde.

Power-to-X

Eleverne skal undersøge, hvad Power-to-X er, og hvilke muligheder og udfordringer der er ved at overgå til udelukkende grøn energi.

Vægtløs fitness

Astronaut i rummet

Eleverne skal designe et træningsprogram til en astronaut i vægtløs tilstand. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen har udført på Den Internationale Rumstation.

Frikvarter i Virtual Reality

Andreas Mogensens ansigt i rumhjelm

Eleverne skal designe et storyboard til en video, der kan afstresse astronaut Andreas Mogensen, mens han er på Den Internationale Rumstation. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen har udført på Den Internationale Rumstation.

Det rene vand

Jordklode

Eleverne skal undersøge, hvordan forskellige typer af membraner kan bruges til at rense vand. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen har udført på Den Internationale Rumstation.

Det ideelle astronautteam

Fire astronauter foran rumfartøj

Eleverne skal måle på deres kroppe og håndtere etiske dilemmaer om grænser for brug af data om vores kroppe. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen har udført på Den Internationale Rumstation.

Klog på tøjspild

Hvordan kan vi blive klogere på tøjspild, mens vi arbejder med teknologi? Det skal eleverne undersøge i dette forløb, hvor de både skal undersøge nogle ting hjemme på skolen og besøge Naturvidenskabernes Hus.

Solceller og pumper med Grundfos

Vindmøller og solceller

Er din klasse stærkere end den solenergi, der opsamles på 1 m2 solpaneler?
 Det finder I ud af, når I skal løfte vand om kap med de soldrevne pumper på Grundfos.

Kontakt

Kontakt