Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Med Science Day sætter vi sammen fokus på diversitet i de naturvidenskabelige og teknologiske fag. Formålet er at inspirere børn og unge uanset køn, religion, etnicitet og kultur og vise dem, hvordan en fremtid inden for naturvidenskab og teknologi kan se ud. Eleverne bliver mere motiverede og trives bedre, når fagenes teori også kobles med praksis.

Til Science Day skal eleverne besøge en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution, hvor de møder rollemodeller, deltager aktivt i virkelighedsnære workshops og får inspiration til deres fremtidige valg af uddannelse og job.

Science Day afholdes næste gang den 2. oktober 2024.

Oplev stemningen til Science Day hos LIFE Fonden, Novozymes og Biotech Academy. Filmen er produceret af LIFE Fonden.

Klasse

Sted

Hos en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution

Varighed

Pris

Gratis

Tilmelding

Tilmeldingen til Science Day er åben. Du tilmelder klassen ved at finde det arrangement på kortet, som I gerne vil deltage i. Vælg klassetrin og find det område, hvor skolen eller gymnasiet ligger. Listevisning er et alternativ til Danmarkskortet, hvor du også kan se alle arrangementer.

Orange arrangementer er fuldt bookede, men det er muligt at skrive sig på venteliste. 

Filter
Reset

Undervisningspakker

Til Science Day hører en undervisningspakke med en podcast og aktiviteter klar til brug som forberedelse til Science Day. Du kan sammensætte aktiviteterne efter eget ønske og bygge et undervisningsforløb op omkring diversitet i naturvidenskab og teknologi f.eks. om kønsstereotype opfattelser. Vælg herunder, om du vil læse mere om undervisningspakken til mellemtrinnet, udskolingen eller gymnasiet.

Viden

Verdensmål

I samarbejde med

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Byg bæredygtigt

Eleverne skal gennem en række opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge fremtidens bæredygtige byggetrends.

Læs mere

Hold skibet sejlende

Eleverne skal undersøge forskellige udfordringer, der alle løses af eksperter i de mange virksomheder i den maritime branche.

Læs mere

Power-to-X

Eleverne skal undersøge, hvad Power-to-X er, og hvilke muligheder og udfordringer der er ved at overgå til udelukkende grøn energi.

Læs mere

Andre forløb

Kræftens Gåde – LIFE

Prøv Kræftens Gåde til din 8. og 9. klasse. Her skal eleverne i et tværfagligt forløb undersøge, hvordan kræft opstår, udvikler og spreder sig. Kræft er en kompleks sygdom, og vi skal blive klogere på mekanismerne bag.  

Læs mere

Kontakt

Kontakt