Science Day

Vil du give dine elever en inspirerende dag med naturvidenskab og teknologi? Så er Science Day sikkert noget for jer. Science Day er tidligere kendt som Girls’ Day in Science, men har i år ændret navn til Science Day, hvor både drenge og piger deltager.

Med Science Day sætter vi sammen fokus på diversitet i de naturvidenskabelige og teknologiske fag. Formålet er at inspirere børn og unge uanset køn, religion, etnicitet og kultur og vise dem, hvordan en fremtid inden for naturvidenskab og teknologi kan se ud. Eleverne bliver mere motiverede og trives bedre, når fagenes teori også kobles med praksis.

Til Science Day vil eleverne besøge virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner, hvor de møder rollemodeller, deltager aktivt i virkelighedsnære workshops og får inspiration til deres fremtidige valg af uddannelse og job.

Science Day afholdes næste gang den 4. oktober 2023.

Klasse

Sted

Hos en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution

Varighed

Pris

Gratis

Tilmelding

Tilmeldingen til Science Day er åben. Du tilmelder klassen ved at finde det arrangement på kortet, som I gerne vil deltage i. Vælg det korrekte klassetrin og find det område, hvor skolen eller gymnasiet ligger. Listevisning er et alternativ til Danmarkskortet, hvor du også kan se alle arrangementer.   

Filter
Reset

Undervisningspakker

Til Science Day hører en undervisningspakke med en podcast og aktiviteter klar til brug som forberedelse til Science Day. Du kan sammensætte aktiviteterne efter eget ønske og bygge et undervisningsforløb op omkring diversitet i naturvidenskab og teknologi f.eks. om kønsstereotype opfattelser. Vælg herunder, om du vil læse mere om undervisningspakken til mellemtrinnet, udskolingen eller gymnasiet.

Viden

Verdensmål

I samarbejde med

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Engineering Day

Vær med til Engineering Day – et landsdækkende event med engagerende naturfagsundervisning, hvor eleverne trækker i arbejdstøjet og arbejder som rigtige ingeniører. 

Læs mere

Seje enzymer

Kom med i laboratoriet i Naturvidenskabernes Hus, hvor eleverne skal udføre småforsøg med seje enzymer.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt