Naturfags­maraton

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver og en sjov, lokal konkurrencedag.

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver, som løses hjemme på skolen, og en lokal konkurrencedag, hvor skolerne konkurrerer om de bedste løsninger. Formålet med Naturfagsmaraton er at give dig og dine elever unik erfaring med undersøgende og praktisk undervisning på tværs af matematik, håndværk og design og natur/teknologi og at øge elevernes interesse og motivation for naturfag.

Om opgaverne

I Naturfagsmaraton arbejder eleverne med vigtige dagsordener, og alle kan være med. Naturfagsmaraton skal bidrage til at skabe variation i undervisningen og give eleverne en oplevelse af håb og handlekraft i løsningen af opgaverne.

  • Opgaverne offentliggøres fra skoleårets start, og alle konkurrencedage ligger i andet halvår. Det er fleksibelt, hvornår man arbejder med opgaverne.
  • Undervisningsforløbet består af fire opgaver, som eleverne arbejder med hjemme på skolen i 12-20 lektioner.
  • Forløbet slutter med en konkurrencedag i den lokale sportshal, hvor op mod 20 klasser dyster mod hinanden om de bedste løsninger på opgaverne – se alle konkurrencedage
  • Lærere, læsevejledere, elever og eksperter inden for didaktik og specifikke fagområder har i samarbejde udviklet opgaverne i Naturfagsmaraton.
  • Opgaverne er udviklet med henblik på, at eleverne møder et passende fagligt niveau, og at de kan løse opgaverne på mange forskellige måder.
  • Engineering Design Processen er central i opgaverne.
 
Se to tidligere opgaver her: Mal med PPG og Forbind med TDC NET

Kursus i Naturfagsmaraton

Kom godt i gang med Naturfagsmaraton med vores kursus, som er gratis for alle lærere at deltage i. Kurset tilbydes flere forskellige steder i landet og som et onlinekursus

Klasse

Fag

Sted

På skolen, I en idrætshal

Varighed

I samarbejde med

Kontakt

Viden

Mere til samme klassetrin

Seje enzymer

Kom med i laboratoriet i Naturvidenskabernes Hus, hvor eleverne skal udføre småforsøg med seje enzymer.

Læs mere

Andre forløb

Enzymjagten – LIFE

Prøv Enzymjagten til din 6. klasse. Enzymer findes i vores kroppe og i naturen, og mange virksomheder arbejder på at finde nye enzymer, som de kan bruge i deres produkter. Enzymer kan gøre produkter billigere og mere miljøvenlige at producere. Tag dine elever med på jagt efter nye enzymer – ligesom virksomhederne.  

Læs mere

Kontakt

Kontakt