Naturfags­maraton

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver og en sjov, lokal konkurrencedag.

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver, som løses hjemme på skolen, og en lokal konkurrencedag, hvor skolerne konkurrerer om de bedste løsninger. Formålet med Naturfagsmaraton er at give dig og dine elever unik erfaring med undersøgende og praktisk undervisning på tværs af matematik, håndværk og design og natur/teknologi og at øge elevernes interesse og motivation for naturfag.

Om opgaverne

I Naturfagsmaraton arbejder eleverne med vigtige dagsordener, og alle kan være med. Naturfagsmaraton skal bidrage til at skabe variation i undervisningen og give eleverne en oplevelse af håb og handlekraft i løsningen af opgaverne.

  • Opgaverne offentliggøres fra skoleårets start, og alle konkurrencedage ligger i andet halvår. Det er fleksibelt, hvornår man arbejder med opgaverne.
  • Undervisningsforløbet består af seks opgaver, som eleverne arbejder med hjemme på skolen i 12-20 lektioner.
  • Forløbet slutter med en konkurrencedag i den lokale sportshal, hvor op mod 20 klasser dyster mod hinanden om de bedste løsninger på opgaverne – se alle konkurrencedage
  • Lærere, læsevejledere, elever og eksperter inden for didaktik og specifikke fagområder har i samarbejde udviklet opgaverne i Naturfagsmaraton.
  • Opgaverne er udviklet med henblik på, at eleverne møder et passende fagligt niveau, og at de kan løse opgaverne på mange forskellige måder.
  • Engineering Design Processen er central i opgaverne.

Kursus i Naturfagsmaraton

Kom godt i gang med Naturfagsmaraton med vores kursus, som er gratis for alle lærere at deltage i. Kurset tilbydes flere forskellige steder i landet og som et onlinekursus – se alle kurser.

Oplev stemningen

Verdensmål

Klasse

Fag

Sted

På skolen, I en idrætshal

Varighed

I samarbejde med

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Andre forløb

Kontakt

Kontakt

Forretningsbetingelser

Et medlemskab kan tegnes på alle tidspunkter af året og løber kalenderåret ud. Medlemskabet fornyes automatisk ved årsskiftet, medmindre det opsiges. Fakturering af medlemsgebyret sker i 1. kvartal. Virksomheden kan på ethvert tidspunkt opsige sit medlemskab. Ved manglende betaling ophører medlemskabet automatisk. Indbetalte medlemsgebyrer tilbagebetales ikke. Ved tilmelding giver virksomheden og Naturvidenskabernes Hus hinanden gensidig tilladelse til at bruge den anden parts logoer på hjemmesider/andre medier og i andet markedsføringsmateriale.  

Ændringer i medlemskab eller kontaktoplysninger mv. bedes fremsendt til Naturvidenskabernes Hus på kontakt@nvhus.dk (OBS ny e-mail: medlem@nvhus.dk).