Naturfags­maraton

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver og en sjov, lokal konkurrencedag.

Velkommen til Naturfagsmaraton – Danmarks største naturfagskonkurrence for 5. og 6. klasse. Naturfagsmaraton består af fire opgaver, som I skal arbejde med hjemme på skolen. Løsningerne på opgaverne tager I med til den lokale konkurrencedag, hvor I dyster mod andre skoler om de bedste løsninger. Vi kårer en vinder af hver opgave og en samlet vinder af Naturfagsmaraton.

Tilmelding

Det er gratis for folkeskoler at være med i Naturfagsmaraton, hvis kommunen, som skolen ligger i, har en samarbejdsaftale med Naturvidenskabernes Hus.

Kontakt os gerne, hvis jeres kommune ikke har en samarbejdsaftale med Naturvidenskabernes Hus på naturfagsmaraton@nvhus.dk eller tlf. 2281 8180. Vær opmærksom på, at vi holder sommerferie i ugerne 28 – 31.

Privatskoler og friskoler kan i nogle kommuner deltage mod en egenbetaling.

Opgaver i Naturfagsmaraton

Vi udvikler hvert år nye opgaver i Naturfagsmaraton. Opgaverne offentliggøres fra skoleårets start, men det er fleksibelt, hvornår I vælger at arbejde med opgaverne. Alle konkurrencedage ligger i andet halvår.

Se tidligere opgaver her:

Opgaverne er udviklet i samarbejde med lærere, læsevejledere, elever og eksperter inden for didaktik og specifikke fagområder. Opgaverne kan løses på mange forskellige måder, og eleverne vil opleve et passende fagligt niveau, hvor alle kan være med.

Engineering Design Processen er central i opgaverne.

Forvent, at I hjemme på skolen skal bruge mellem 12 og 20 lektioner på at arbejde med opgaverne i Naturfagsmaraton.

Om Naturfagsmaraton

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver, som løses hjemme på skolen, og en lokal konkurrencedag, hvor skolerne konkurrerer om de bedste løsninger. Naturfagsmaraton øger elevernes interesse og motivation for naturfag gennem undersøgende og praktisk undervisning på tværs af matematik, natur/teknologi og håndværk og design.

I Naturfagsmaraton arbejder eleverne med vigtige dagsordener, og alle kan være med. Naturfagsmaraton bidrager til at skabe variation i undervisningen og give eleverne en oplevelse af håb og handlekraft i løsningen af opgaverne.

Kursus

Er du nysgerrig på Naturfagsmaraton, eller har du tilmeldt din klasse, så deltag i vores gratis lærerkursus, som klæder dig godt på til årets opgaver. Kurset tilbydes flere forskellige steder i landet og som et onlinekursus.

Find og tilmeld kursus

Klasse

Fag

Sted

På skolen, I en idrætshal

Varighed

I samarbejde med

Kontakt

Viden

Mere til samme klassetrin

Seje enzymer

Kom med i laboratoriet i Naturvidenskabernes Hus, hvor eleverne skal udføre småforsøg med seje enzymer.

Læs mere

Andre forløb

Enzymjagten – LIFE

Prøv Enzymjagten til din 6. klasse. Enzymer findes i vores kroppe og i naturen, og mange virksomheder arbejder på at finde nye enzymer, som de kan bruge i deres produkter. Enzymer kan gøre produkter billigere og mere miljøvenlige at producere. Tag dine elever med på jagt efter nye enzymer – ligesom virksomhederne.  

Læs mere

Kontakt

Kontakt