Tænd gnisten hos børn og unge i din kommune

Som kommune kan I trække på Naturvidenskabernes Hus, når I vil styrke skolevirksomhedssamarbejde og praksisfaglighed i skolernes undervisning.

Mange danske kommuner arbejder med skolevirksomhedssamarbejde. Det vil vi gerne støtte op om, ligesom vi gerne vil inspirere endnu flere til at komme i gang.

Som nationalt videnscenter for skolevirksomhedssamarbejde understøtter vi kommuner i skolevirksomhedssamarbejde. Vi er et hus af praktikere, som i dag faciliterer skolevirksomhedssamarbejde i flere kommuner – altid tilpasset den enkelte kommunes muligheder og behov. Vi indsamler viden og forskning og faciliterer netværk og vidensdeling på tværs af kommuner for at give jer som kommune de bedste betingelser for at implementere det lokale skolevirksomhedssamarbejde.

Her på siden kan I læse mere om vores tilbud og koncepter og få inspiration til, hvordan andre kommuner arbejder med skolevirksomhedssamarbejde og praksisfaglighed.

Danmarkskortet viser, hvilke kommuner vi i øjeblikket samarbejder med.

Koncepter

Dialogmøder

Som kommune kan I få inspiration og vejledning fra Naturvidenskabernes Hus om mulige veje til et succesfuldt skolevirksomhedssamarbejde. Læs mere her.

Læs mere

Kompetence­udvikling

Kompetenceudvikling skaber grundlag for et varigt og udbytterigt samarbejde mellem skoler og lokale virksomheder. Kompetenceudvikling løfter den pædagogiske praksis i kommunen.

Læs mere

Kloge Hænder

Sæt fokus på erhvervsuddannelserne med Kloge Hænder og gør de unge i jeres kommune klogere på valget af ungdomsuddannelse.

Læs mere

Science Day

Sæt mangfoldighed i de naturvidenskabelige og tekniske fag på dagsordenen til Science Day. I kan gøre Science Day til en del af jeres kommunale strategi og sætte fokus på diversitet som en del af den åbne skole.

Læs mere

Naturfags­maraton

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb med en lokal konkurrencedag for elever i 5. og 6. klasse. Op mod 26.000 elever fordelt på over halvdelen af landets kommuner deltager i Naturfagsmaraton. Læs mere om, hvordan I kan tilbyde Naturfagsmaraton til jeres skoler.

Læs mere

Samarbejde

Case

Elever får et kig ind i træindustrien og bygger en mini-dør

Løgstør Skole, Toppedalskolen og virksomheden JELD-WEN samarbejder om at give elever viden om træsorter, teknologi og bæredygtighed.  

Læs mere

Kontakt

Jylland og Fyn
Sjælland

Kontakt

Kontakt