Rent vand

Eleverne skal undersøge, hvordan vi sikrer os, at det vand, som vi drikker, er sundt. Forløbet foregår i samarbejde med Frederiksberg Forsyning.

Hvordan sikrer vi os sundt vand? Det skal du og dine gymnasieelever undersøge i dette forløb i samarbejde med Frederiksberg Forsyning. Forløbet skydes i gang med et kickoff i form af en rundvisning hos Frederiksberg Forsyning. Herefter arbejder eleverne selvstændigt videre med deres projekter om klimatilpasning. Midt i forløbet er der mulighed for en status med medarbejdere fra Frederiksberg Forsyning eller andre fagpersoner, som kan hjælpe eleverne videre med deres projekter. Forløbet afsluttes med, at eleverne præsenterer deres problemstillinger og løsninger for hinanden, lærere og medarbejdere fra Frederiksberg Forsyning eller andre fagpersoner, som giver eleverne feedback løsningsforslag.

Kernestof

Biologi

  • Cellebiologi og mikrobiologi
  • Vandets kredsløb

Kemi

  • Kvalitative og kvantitative eksperimentelle metoder, herunder forskellige typer af titrering
  • Komplekse forbindelser og redoxkemi

Karrierelæring

  • Eleverne opnår viden om og forståelse for fagenes rolle i videreuddannelse, erhverv og samfundsliv
  • Eleverne reflekterer over deres egne muligheder og interesser i forhold til deres egen personlige udvikling samt fremtidig uddannelse og karriere

Om samarbejdet

Forløbet er et samarbejde med en virksomhed. Samarbejdet foregår efter en model med syv faser, som alle er fleksible og kan tilpasses individuelle læreplaner og ønsker. Tidsrammen aftaler du sammen med virksomheden og Naturvidenskabernes Hus.

Læs mere: Model for samarbejde

Stockholm Junior Water Prize Challenge

Eleverne kan indsende deres løsninger til Stockholm Junior Water Prize Challenge, som er en særpris ved Unge Forskere. Prisen uddeles af Grundfos Foundation og Poul Due Jensens Fond til et seniorprojekt, som har fokus på vand og bæredygtighed.

Verdensmål

Klasse

Gymnasier

Fag

Biologi, Kemi

Landsdel

Hovedstaden

Pris

Gratis

I samarbejde med

Tilmelding

Skriv til os, hvis du vil deltage i vores tilbud.

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Science Day

Vil du give dine elever en inspirerende dag med naturvidenskab og teknologi? Så er Science Day sikkert noget for jer. Science Day er tidligere kendt som Girls’ Day in Science, men har i år ændret navn til Science Day, hvor både drenge og piger deltager.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt