Hvordan sikrer vi os sundt vand? Det skal du og dine gymnasieelever undersøge i dette forløb i samarbejde med Frederiksberg Forsyning. Forløbet skydes i gang med et kickoff i form af en rundvisning hos Frederiksberg Forsyning. Herefter arbejder eleverne selvstændigt videre med deres projekter om klimatilpasning. Midt i forløbet er der mulighed for en status med medarbejdere fra Frederiksberg Forsyning eller andre fagpersoner, som kan hjælpe eleverne videre med deres projekter. Forløbet afsluttes med, at eleverne præsenterer deres problemstillinger og løsninger for hinanden, lærere og medarbejdere fra Frederiksberg Forsyning eller andre fagpersoner, som giver eleverne feedback løsningsforslag.
Kernestof
Biologi
- Cellebiologi og mikrobiologi
- Vandets kredsløb
Kemi
- Kvalitative og kvantitative eksperimentelle metoder, herunder forskellige typer af titrering
- Komplekse forbindelser og redoxkemi
Karrierelæring
- Eleverne opnår viden om og forståelse for fagenes rolle i videreuddannelse, erhverv og samfundsliv
- Eleverne reflekterer over deres egne muligheder og interesser i forhold til deres egen personlige udvikling samt fremtidig uddannelse og karriere
Om samarbejdet
Forløbet er et samarbejde med en virksomhed. Samarbejdet foregår efter en model med syv faser, som alle er fleksible og kan tilpasses individuelle læreplaner og ønsker. Tidsrammen aftaler du sammen med virksomheden og Naturvidenskabernes Hus.
Læs mere: Model for samarbejde
Stockholm Junior Water Prize Challenge
Eleverne kan indsende deres løsninger til Stockholm Junior Water Prize Challenge, som er en særpris ved Unge Forskere. Prisen uddeles af Grundfos Foundation og Poul Due Jensens Fond til et seniorprojekt, som har fokus på vand og bæredygtighed.