Virkelige udfordringer til din skole 

Sæt fokus på praksisfaglighed og naturfag med vores undervisningsforløb til grundskolen. Forløbene finder sted på jeres skole, hos en virksomhed eller i Naturvidenskabernes Hus, og vi har forløb til alle klassetrin. Søg i søgefeltet, eller filtrer på klassetrin og sted, og find det tilbud, der passer bedst til dig og din klasse.

Klasse

Sted

Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Læs mere

Naturfags­maraton

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver og en sjov, lokal konkurrencedag.

Læs mere

Rum-robotter

Eleverne skal undersøge, hvordan robotter virker, og så skal de bygge en robot-arm. Rum-robotter er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Styr lyden

Eleverne skal lave lydmålinger 10 forskellige steder i deres by, og så skal de lave en opfindelse, der kan styre musikken fra en mobiltelefon i en bestemt retning. Styr lyden er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Skøre Maskiner

Eleverne skal undersøge, hvordan de kan bygge en simpel kuglebane, og så skal de bygge en Storm P-maskine. Skøre maskiner er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Mal med PPG

Eleverne skal undersøge, hvordan de kan lave deres egen maling, og så skal de bygge et transportbånd, som kan flytte malerbøtter. Mal med PPG er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Hit med tyggegummiet

Eleverne skal undersøge, hvor stort problemet er med tyggegummi i deres by, og så skal de finde en smart måde at indsamle det på. Hit med tyggegummiet er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Forbind med TDC NET

Eleverne skal undersøge, hvor meget og hvad skoleelever bruger internettet til, og så skal de lave et spil om internettet. Forbind med TDC NET er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Datalogning med micro:bit på jorden og i rummet

Datalogning er en stor del af vores hverdag her på jorden, men også på Den Internationale Rumstation (ISS) er astronauterne meget afhængige af datalogning. Nu kan dine elever øve sig på at datalogge ved hjælp en micro:bit.

Læs mere

Byg din egen sø

Hvordan opfører vand sig? Hvad betyder vægten for, om noget kan bevæges eller flyttes? Vi skal undersøge vand, og om man egentlig kan bygge sin egen sø.

Læs mere

Smådyrssafari

De vilde insekter og smådyr er i tilbagegang og verdens biodiversitet bliver ringere og ringere. Det må vi gøre noget ved! Og jo mere man ved om naturen, jo større lyst får man til at passe på den.

Læs mere

Lego SPIKE – Dyrehospitalet

Eleverne skal bygge Lego-dyret Otto, som de skal få til at gøre bestemte ting ved hjælp blokprogrammering.

Læs mere

Grønne Sammen

Er din klasse stærkere end den solenergi, der opsamles på 1 m2 solpaneler?
 Det finder I ud af, når I skal løfte vand om kap med de soldrevne pumper på Grundfos. OBS! Kun for skoler i Viborg Kommune.

Læs mere

Flyt vandet – en del af Grønne Sammen

Der er plads til at samarbejde, konstruere og eksperimentere når eleverne med rør, render og pæle skal bygge baner, der kan flytte vand over en vold i vores udeområde.

Læs mere

Seje enzymer

Kom med i laboratoriet i Naturvidenskabernes Hus, hvor eleverne skal udføre småforsøg med seje enzymer.

Læs mere

Naturfags­maraton Bootcamp

Hvordan bygger man en flydebro, et køretøj, der kan rense stranden for plast, eller en kuglebane, der kan få en kugle til at trille præcis 20 sekunder?

Læs mere

Marsvandring

Dine elever skal på Marsvandring med rumdragter og hjelme og styre små teknologier, der kan indsamle prøver på Mars.

Læs mere

Bæredygtig vandforsyning i fremtidens bolig

Hvordan kan vi ved at rense spildevand i vores bolig og bruge smarte teknologier nedsætte forbruget af rent drikkevand?

Læs mere

Bæredygtig vandforsyning i fremtidens bolig – Åbent forløb

Hvordan kan vi ved at rense spildevand i vores bolig og bruge smarte teknologier nedsætte forbruget af rent drikkevand?

Læs mere

Klog på tøjspild

Hvordan kan vi bruge teknologi til at øge sundhed og trivsel blandt ældre mennesker på et plejehjem? Det skal eleverne undersøge i dette forløb, hvor de både skal besøge et plejehjem og Naturvidenskabernes Hus.

Læs mere

Naturfagsræs – tilbud til specialklasser

Der er plads til fordybelse og sjove aktiviteter, når der skal arbejdes med robotter.

Læs mere

Naturheltenes Dag – Forskningens Døgn

Kom og mød selveste Naturhelten og eksperter fra Revas, der lærer dine elever, hvordan vi kan sortere vores affald.

Læs mere

Minimaraton

Tag dine indskolingselever med til en dag fuld af opfindelser, kreativitet og sjov. Minimaraton udspringer fra det populære Naturfagsmaraton.

Læs mere

Med Paxi til Månen

Vi flyver til Månen og undersøger, hvordan ting opfører sig på Månen

Læs mere

Kontakt

Kontakt