Skøre Maskiner

Eleverne skal undersøge, hvordan de kan bygge en simpel kuglebane, og så skal de bygge en Storm P-maskine. Skøre maskiner er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Har I nogensinde lavet en kuglebane i klassen eller hjemme hos jer selv? Eller har I prøvet at lave en Storm P-maskine? En Storm P-maskine kan fx være en lang kæde af dominobrikker, som vælter, skubber til noget andet og måske ender med at sprænge en ballon. Det er sjove opfindelser, der udfører en simpel opgave på en svær og skør måde. Både kuglebaner og Storm P-maskiner er seje, og man skal både være klog på naturfag, kreativ, opfindsom, skør og praktisk for at bygge dem.

Om opgaven

Opgaven Skøre maskiner består af to delopgaver, som eleverne skulle løse og præsentere for dommerne på konkurrencedagen:

  1. Byg en simpel kuglebane
  2. Byg en Storm P-maskine

 

Klasse

5. klasse, 6. klasse

Fag

Natur/teknologi, Matematik, Håndværk og design

Sted

På skolen

Pris

Gratis

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Forbind med TDC NET

Eleverne skal undersøge, hvor meget og hvad skoleelever bruger internettet til, og så skal de lave et spil om internettet. Forbind med TDC NET er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Hit med tyggegummiet

Eleverne skal undersøge, hvor stort problemet er med tyggegummi i deres by, og så skal de finde en smart måde at indsamle det på. Hit med tyggegummiet er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Styr lyden

Eleverne skal lave lydmålinger 10 forskellige steder i deres by, og så skal de lave en opfindelse, der kan styre musikken fra en mobiltelefon i en bestemt retning. Styr lyden er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Kontakt

Kontakt