Styr lyden

Eleverne skal lave lydmålinger 10 forskellige steder i deres by, og så skal de lave en opfindelse, der kan styre musikken fra en mobiltelefon i en bestemt retning. Styr lyden er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Elsker I også at høre musik sammen? Og har I nogensinde fået at vide, at I skal skrue ned for jeres musik, fordi I spiller for højt? Høj musik kan for nogle mennesker føles som støj, hvis de har en anden musiksmag end jer! Men hvordan måler man egentlig støj? Og kunne det ikke være smart, hvis I kunne høre musik sammen, uden at det generede andre mennesker?

Om opgaven

Opgaven Styr lyden består af to delopgaver, som eleverne skulle løse og præsentere for dommerne på konkurrencedagen:

  1. Lav lydmålinger 10 forskellige steder i jeres by
  2. Lav en opfindelse, der kan styre musikken fra en mobiltelefon 
i en bestemt retning

 

Klasse

5. klasse, 6. klasse

Fag

Natur/teknologi, Matematik, Håndværk og design

Sted

På skolen

Pris

Gratis

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Forbind med TDC NET

Eleverne skal undersøge, hvor meget og hvad skoleelever bruger internettet til, og så skal de lave et spil om internettet. Forbind med TDC NET er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Hit med tyggegummiet

Eleverne skal undersøge, hvor stort problemet er med tyggegummi i deres by, og så skal de finde en smart måde at indsamle det på. Hit med tyggegummiet er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Mal med PPG

Eleverne skal undersøge, hvordan de kan lave deres egen maling, og så skal de bygge et transportbånd, som kan flytte malerbøtter. Mal med PPG er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Kontakt

Kontakt