Hit med tyggegummiet

Eleverne skal undersøge, hvor stort problemet er med tyggegummi i deres by, og så skal de finde en smart måde at indsamle det på. Hit med tyggegummiet er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Tygger I tyggegummi? Så er I ikke alene! Hvert år bliver der produceret 374 milliarder stykker tyggegummi i verden. Det svarer til, at hver af jordens 8 milliarder mennesker tygger 47 stykker tyggegummi om året! Men ved I også, at rigtig meget af det indeholder bittesmå stykker plast? Når tyggegummi bliver smidt på veje og fortove, slides de små stykker plast af klatterne. Når det regner, skylles de ud i kloakkerne og ender i havet. På den måde kan tyggegummi være med til at øge plastforureningen. Derfor bruger mange kommuner rigtig mange penge på at fjerne tyggegummi-klatterne. Men det er dyrt! Det koster ca. 10 kroner at fjerne en klat tyggegummi. Men hvad nu, hvis der slet ikke blev smidt tyggegummi på gaden?

Om opgaven

Opgaven Hit med tyggegummiet består af to delopgaver, som eleverne skulle løse og præsentere for dommerne på konkurrencedagen:

  1. Undersøg, hvor stort problemet med tyggegummi er i jeres by
  2. Find en smart måde at indsamle det på

 

Klasse

5. klasse, 6. klasse

Fag

Natur/teknologi, Matematik, Håndværk og design

Sted

På skolen

Pris

Gratis

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Mal med PPG

Eleverne skal undersøge, hvordan de kan lave deres egen maling, og så skal de bygge et transportbånd, som kan flytte malerbøtter. Mal med PPG er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Skøre Maskiner

Eleverne skal undersøge, hvordan de kan bygge en simpel kuglebane, og så skal de bygge en Storm P-maskine. Skøre maskiner er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Rum-robotter

Eleverne skal undersøge, hvordan robotter virker, og så skal de bygge en robot-arm. Rum-robotter er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Kontakt

Kontakt