Datalogning med micro:bit på jorden og i rummet

Datalogning er en stor del af vores hverdag her på jorden, men også på Den Internationale Rumstation (ISS) er astronauterne meget afhængige af datalogning. Nu kan dine elever øve sig på at datalogge ved hjælp en micro:bit.

Datalogning med micro:bit på jorden og i rummet er en samling af fire aktiviteter, hvor eleverne kan afprøve og videreudvikle koder, der gør, at en micro:bit kan anvendes til datalogning.

I hver aktivitet vises først eksempler på, hvordan datalogningen kan ske på helt almindelige hverdagsaktiviteter. Herefter gives eleverne mulighed for at perspektivere datalogningen til det miljø, som astronauterne på Den Internationale Rumstation ISS befinder sig i.

  • I aktivitet 1 bruges micro:bit’en som en simpel tællemaskine.
  • I aktivitet 2 anvendes micro:bit’en til at logge temperatur.
  • I aktivitet 3 anvendes koden til automatisk at udregne den distance, som noget, eller nogen, flytter sig i løbet af et angivet tidsrum.
  • I aktivitet 4 måles vibrationer med micro:bit’ens indbyggede accelerometer.

Intentionen med aktiviteterne er at give eleverne et indblik i, at der ofte er stor lighed mellem rumfartsteknologier og dem, vi bruger her på jorden.

Ved at give eleverne en oplevelse af, at de kan mestre disse teknologier, er målet, at det bidrager til en øget interesse for rumfart.

God fornøjelse!

Klasse

8. klasse, 7. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Fysik/kemi, Matematik, Teknologiforståelse

Sted

På skolen

Varighed

Pris

Gratis

Mere til samme klassetrin

3D-print i et isoleret miljø

Eleverne skal designe og 3D-printe et objekt, der kan bruges i et isoleret miljø med begrænsede ressourcer. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.

Læs mere

Det rene vand

Eleverne skal undersøge, hvordan forskellige typer af membraner kan bruges til at rense vand. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.

Læs mere

Det ideelle astronautteam

Eleverne skal måle på deres kroppe og håndtere etiske dilemmaer om grænser for brug af data om vores kroppe. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.

Læs mere

Kontakt

Kontakt