Forbind med TDC NET

Eleverne skal undersøge, hvor meget og hvad skoleelever bruger internettet til, og så skal de lave et spil om internettet. Forbind med TDC NET er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Har I været på nettet i dag? Og hvad har I lavet på nettet? Engang fandtes der ikke noget internet. Internettet blev først for alvor opfundet i 1991. Det kan være svært at forestille sig! TDC NET er en af de virksomheder i Danmark, der sørger for, at der er internet i hele landet. De lægger kabler ud til rigtig mange huse, og de opsætter mobilmaster, der hvor kablerne ikke kan nå ud til husene. Måske har I også et internet-kabel, der kommer ind i jeres hus? Men har I tænkt over, hvor meget og hvad I egentlig bruger internettet til? Og har I måske hørt om sjove ord som virus, router, Wi-Fi og megabytes?

Om opgaven

Opgaven Forbind med TDC NET består af to delopgaver, som eleverne skulle løse og præsentere for dommerne på konkurrencedagen:

  1. Undersøg, hvor meget og hvad skoleelever bruger internettet til
  2. Lav et spil om internettet

 

Klasse

5. klasse, 6. klasse

Fag

Natur/teknologi, Matematik, Håndværk og design

Sted

På skolen

Pris

Gratis

I samarbejde med

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Hit med tyggegummiet

Eleverne skal undersøge, hvor stort problemet er med tyggegummi i deres by, og så skal de finde en smart måde at indsamle det på. Hit med tyggegummiet er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Mal med PPG

Eleverne skal undersøge, hvordan de kan lave deres egen maling, og så skal de bygge et transportbånd, som kan flytte malerbøtter. Mal med PPG er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Rum-robotter

Eleverne skal undersøge, hvordan robotter virker, og så skal de bygge en robot-arm. Rum-robotter er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Kontakt

Kontakt