Rum-robotter

Eleverne skal undersøge, hvordan robotter virker, og så skal de bygge en robot-arm. Rum-robotter er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Robotter er smarte! De kan hjælpe os mennesker med at udføre opgaver, som ellers ville være meget svære, kedelige eller måske farlige! I vores hverdag møder vi mange robotter.
Faktisk så mange, at vi tit ikke tænker over, at det er robotter. I har sikkert prøvet at putte flasker i en flaskeautomat, og I kender måske nogen, der har en robotplæneklipper? Det er eksempler på robotter, som vi får til at udføre en opgave for os. Men det er ikke kun her på jorden, at vi kan finde robotter. Ude i rummet, hvor astronauterne bor på Den Internationale Rumstation ISS, bruger de også robotter til deres arbejde. Uden robotter ville meget af astronauternes arbejde være umuligt at udføre.

Om opgaven

Opgaven Rum-robotter består af to delopgaver, som eleverne skulle løse og præsentere for dommerne på konkurrencedagen:

  1. Undersøg, hvordan robotter virker
  2. Byg en robot-arm

 

Klasse

5. klasse, 6. klasse

Fag

Natur/teknologi, Matematik, Håndværk og design

Sted

På skolen

Pris

Gratis

I samarbejde med

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Forbind med TDC NET

Eleverne skal undersøge, hvor meget og hvad skoleelever bruger internettet til, og så skal de lave et spil om internettet. Forbind med TDC NET er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Skøre Maskiner

Eleverne skal undersøge, hvordan de kan bygge en simpel kuglebane, og så skal de bygge en Storm P-maskine. Skøre maskiner er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Styr lyden

Eleverne skal lave lydmålinger 10 forskellige steder i deres by, og så skal de lave en opfindelse, der kan styre musikken fra en mobiltelefon i en bestemt retning. Styr lyden er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Kontakt

Kontakt