Reservedele til kroppen

Eleverne skal gennem en række opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge, hvordan et hofteled fungerer, og hvordan man kan anvende 3D-teknologier til at fremstille et hofteled.

Slidgigt er en folkesygdom. Ofte er det hoften, der bliver ramt, og for nogen kan det være svært at passe sit arbejde. Løsningen kan være at udføre en operation, hvor hofteleddet udskiftes til et nyt i metal. Det kræver stort præcisionsarbejde at fremstille et hofteled, da det skal kunne holde i mange år og modstå kroppens vægt og belastning.

Undervisningsmaterialet Reservedele til Kroppen består af tre opgaver samt den obligatoriske opgave ‘Undersøg virksomheden’. I kan arbejde med enkelte opgaver eller dem alle fire i et undervisningsforløb, der inkluderer et virksomhedsbesøg. Brug forløbet i tilknytning til det fællesfaglige fokusområde ‘Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår’.

Besøg en virksomhed undervejs i arbejdet med opgaverne. Det vil give eleverne ny inspiration til opgaveløsningen og derudover indsigt i uddannelser og karrieremuligheder i branchen. Det kræver kun, at I har arbejdet med den obligatoriske opgave ‘Undersøg virksomheden’ og én anden opgave. Kontakt os, hvis du vil have hjælp til at finde en virksomhed.

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Biologi, Matematik, Uddannelse og job, Fysik/kemi

Sted

På skolen, Hos en virksomhed

Pris

Gratis

I samarbejde med

Viden

Fællesfaglige fokusområder

Fællesfaglige fokusområder

Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår

Med et forløb til det fællesfaglige fokusområde 'Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår' vil eleverne komme helt tæt på den teknologiske udvikling og arbejde med den betydning, teknologien har for mange områder af vores dagligdag.

Læs mere

Kontakt

Andre forløb

Kontakt

Kontakt