Personvogns­mekaniker

Eleverne skal en tur på værkstedet, når de skal undersøge og udskifte reservedele på en af de vigtigste dele på en bil, nemlig bremsesystemet. Eleverne skal også fejlfinde og reparere et trailerlys.

Arbejdet som personvognsmekaniker handler om teknik og elektronik på køretøjer. Uddannelsen til personvognsmekaniker giver et stort kendskab til den teknologi, der bruges ved reparation af moderne køretøjer.

Som mekaniker kommer du til at arbejde med fejlfinding, reparation og justering af motorer samt bremser, koblinger og styretøj på blandt andet personbiler. Du kommer også til at vejlede kunder om økonomi, sikkerhed og kvalitet i forbindelse med reparationer og servicearbejde. Du bliver en ekspert på dit felt.

I opgaven skal eleverne en tur på værkstedet, når de skal undersøge og udskifte reservedele til en af de vigtigste dele på en bil, nemlig bremsesystemet. Danskerne er vilde med at køre med trailer, og derfor skal personvognsmekanikeren ofte fejlfinde og reparere på trailere. I opgaven er det trailerlyset, som eleverne skal fejlfinde på og reparere.

På videoen møder i Christian, der arbejder som personvognsmekaniker. Han giver gode råd til, hvordan I løser opgaven.

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Fysik/kemi, Uddannelse og job, Geografi

Sted

Hos en virksomhed, På skolen

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Industritekniker

Eleverne skal som industriteknikere designe en 3D-tegning af en udstiksform. Hvis I samarbejder med en virksomhed, kan de måske omsætte den bedste af elevernes arbejdstegninger til et fysisk produkt til skolen.

Læs mere

Elektriker

Eleverne skal montere forskellige elinstallationer – kabler, stikkontakter og lampesteder – på en prøveopsætning. Opgaven kræver adgang til skolens fysik/kemi-lokale.

Læs mere

Plastmager

Eleverne skal arbejde med plastikstøbning, når de skal støbe termoplast, lave opmålinger til en støbeform og udarbejde et produkt med vacuumstøbning.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt