3D-print i et isoleret miljø

Eleverne skal designe og 3D-printe et objekt, der kan bruges i et isoleret miljø med begrænsede ressourcer. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen har udført på Den Internationale Rumstation.

Den Internationale Rumstation, hvor astronaut Andreas Mogensen opholdte sig i næsten 200 dage, har begrænsede ressourcer. Det samme gælder andre lignende rumstationer. Derfor skal der udvikles løsninger med 3D-print af genstande direkte på rumstationen. Et forsøg, som Andreas Mogensen udførte, mens han befandt sig på Den Internationale Rumstation. Forsøget er omsat til en undervisningsforløb til elever i udskolingen. Astronauter og forskere har nemlig brug for dine elevers kreative hjerner, når der skal designes et smart objekt til en rumstation eller en Mars-base.

Velkommen til 3D-print i et isoleret miljø!

Om forløbet

I forløbet kommer eleverne igennem en række engineering-faser, når de skal forstå udfordringen, undersøge behov i et helt isoleret miljø, brainstorme på løsninger, konkretisere, konstruere, teste og forbedre deres løsninger. Vær opmærksom på, at forløbet fordrer adgang til en 3D-printer.

Forløbet består af:

 

Livet på rumstationen

Den 12. marts 2024 landede den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen og hans kollegaer fra NASA igen på Jorden efter at have opholdt sig næsten 200 dage på Den Internationale Rumstation. Missionen fik navnet ’Huginn’. Ombord på rumstationen udførte Andreas Mogensen forskning og teknologiudvikling, ligesom han demonstrerede teknologier i vægtløs tilstand. Han udførte i alt 10 forskellige forsøg, hvoraf fem af disse er udvalgt og omsat til undervisningsmateriale for elever i udskolingen. Andreas Mogensen rejste også i 2015 til Den Internationale Rumstation på missionen ’Iriss’, som varede 10 dage.

Materialet, som samlet kaldes Livet på rumstationen, består af disse forløb:

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Matematik, Uddannelse og job, Fysik/kemi

Aktivitetsform

Engineering

Sted

På skolen, Hos en virksomhed

Varighed

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Vægtløs fitness

Eleverne skal designe et træningsprogram til en astronaut i vægtløs tilstand. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen har udført på Den Internationale Rumstation.

Læs mere

Frikvarter i Virtual Reality

Eleverne skal designe et storyboard til en video, der kan afstresse astronaut Andreas Mogensen, mens han er på Den Internationale Rumstation. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen har udført på Den Internationale Rumstation.

Læs mere

Det rene vand

Eleverne skal undersøge, hvordan forskellige typer af membraner kan bruges til at rense vand. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen har udført på Den Internationale Rumstation.

Læs mere

Kontakt

Kontakt