Byg bæredygtigt

Eleverne skal gennem en række opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge fremtidens bæredygtige byggetrends.

Alle taler om bæredygtighed, og hvordan vi kan mindske vores klimafodspor ved at spise mindre kød, flyve mindre, genbruge mere og fokusere på grøn energi. Byggebranchen er en indflydelsesrig spiller, når det gælder om at løfte ansvaret i klimaindsatsen. De deltager aktivt i at fremme FN’s 17 verdensmål om bæredygtig udvikling.

Undervisningsmaterialet Byg Bæredygtigt består af tre opgaver foruden den obligatoriske opgave ‘Undersøg virksomheden’. Opgaverne kan I arbejde med enkeltvis eller i et samlet undervisningsforløb f.eks. i tilknytning til det fællesfaglige fokusområde ‘Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget’.

Giv eleverne inspiration til deres arbejde med opgaverne med et virksomhedsbesøg, som naturligt bør indgå i forløbet. Her vil eleverne desuden blive klogere på uddannelser og karrieremuligheder i branchen. Besøget kræver kun, at I arbejder med den obligatoriske opgave ‘Undersøg virksomheden’ og én af de andre opgaver. Kontakt os, hvis du vil have hjælp til at finde en virksomhed.

Verdensmål

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Matematik, Geografi, Innovation og entreprenørskab, Håndværk og design, Uddannelse og job, Fysik/kemi

Sted

På skolen, Hos en virksomhed

Pris

Gratis

I samarbejde med

Viden

Fællesfaglige fokusområder

Fællesfaglige fokusområder

Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget

Med et forløb til det fællesfaglige fokusområde Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget får eleverne en introduktion til, hvordan ny teknologi og øget bevidsthed om naturgrundlaget kan skabe mere produktion med fokus på bæredygtighed.

Læs mere

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt