Hold skibet sejlende

Eleverne skal undersøge forskellige udfordringer, der alle løses af eksperter i de mange virksomheder i den maritime branche.

Hold skibet sejlende handler om en branche, som for de fleste ikke er synlig i hverdagen. Faktum er dog, at vi hver dag er afhængige af, at mange virksomheder holder skibstrafikken i gang, så gods og personer bliver transporteret både lokalt og globalt. Skibstrafikken er med andre ord en utrolig vigtig del af vores infrastruktur. De mange professionelle personer, der arbejder i den maritime branche, løser alle forskellige opgaver. I dette forløb er der mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af dem. I skal nemlig undersøge forskellige udfordringer, der alle løses af eksperter i de mange virksomheder i den maritime branche.

Opgaver

Forløbet består af fem opgaver, som rummer undersøgelser inden for temaerne:

  • Skibsdesign
  • Fremtidens bæredygtige skibe
  • Digital skibsfart
  • Skibsbygning
  • Skibsmaterialer og havmiljø

Besøg en virksomhed

I forløbet skal I undersøge forskellige udfordringer, der alle løses af eksperter i de mange virksomheder i den maritime branche. Giv eleverne inspiration til deres arbejde med opgaverne ved at besøge en virksomhed. Afhængig af, hvilken type virksomhed I skal besøge, kan I vælge at arbejde med en eller flere af opgaverne.

Under besøget I virksomheden vil eleverne få uddybet deres viden om de emner, de har undersøgt, og samtidig opleve, hvilke spændene muligheder den maritime branche giver for job og uddannelse. Eleverne vil desuden blive klogere på uddannelser og karrieremuligheder i branchen.

Klasse

10. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse

Fag

Fysik/kemi, Matematik, Uddannelse og job, Geografi

Sted

På skolen, Hos en virksomhed

Varighed

Pris

Gratis

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Power-to-X

Eleverne skal give deres bud på, hvordan vi i fremtiden kan sikre tilstrækkelig grøn energi på den lokalitet og det tidspunkt, hvor energien er efterspurgt. Forløbet foregår i samarbejde med Topsoe.

Læs mere

Fremtidens bil

Eleverne skal gennem en række opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge, hvilken biltype og finansiering der passer til deres families behov samt bilens klimapåvirkning.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt