Klimasikring af kyst og vandløb

Eleverne skal undersøge, hvordan vi bruger klimadata til at fremtidssikre de danske kyster og vandløb. Forløbet foregår i samarbejde med Klimatorium.

Hvordan bruges klimadata til at fremtidssikre de danske kyster og vandløb? Det skal du og dine elever undersøge i vores virksomhedscase Klimasikring af kyst og vandløb, som er udviklet i samarbejde med Klimatorium.

Sådan gør du

Start med at udfylde denne formular, så vi ved, at du er interesseret i casen. Det giver os nemlig mulighed for at få midler til at udvikle nye virksomhedscases.

Vælg derefter, hvordan du vil benytte casen:

  1. Brug casen sammen med virksomheden
  2. Brug casen direkte i din undervisning – og uden at arbejde sammen med virksomheden

Vi anbefaler, at du bruger casen sammen med virksomheden. Her kommer eleverne nemlig helt tæt på virksomhedens medarbejdere, når I f.eks. deltager i kickoff, pitch eller virksomhedsbesøg.

Læs mere om, hvordan du bruger casen sammen med virksomheden.

Om casen

Forløbet skydes i gang med et online kickoff, hvor medarbejdere fra Klimatorium præsenterer en virksomhedscase. Her kan I vælge at tage enten en kystsikringsvinkel eller en vinkel, hvor I undersøger oversvømmelse af vandløb. Midt i forløbet vil der være en spørgetime, hvor medarbejdere fra Klimatorium deltager. Forløbet afsluttes med, at 1-2 grupper fra hvert gymnasium laver en online præsentation af deres problemstilling og løsningsforslag, hvor Klimatoriums medarbejdere giver feedback på projekterne. Det er muligt at besøge Klimatorium undervejs i forløbet.

Elevernes løsninger kan indsendes til Stockholm Junior Water Prize Challenge, som er en særpris ved Unge Forskere. Prisen uddeles af Grundfos Foundation og Poul Due Jensens Fond til et seniorprojekt, som har fokus på vand og bæredygtighed.

Giv feedback

Har du brugt materialet i din undervisning, hører vi meget gerne fra dig. Din feedback bruger vi til at forbedre materialet. Skriv til os på gym@nvhus.dk med både ris og ros. Vi glæder os til at høre fra dig.

Vind en rejse

Arbejder dine elever med virksomhedscasen Klimasikring af kyst og vandløb, har de mulighed for at deltage i konkurrencen om at vinde en rejse til Den Europæiske Rumfartsorganisation ESA, som har kontorer forskellige steder i Europa. Eleverne deltager i konkurrencen ved at uploade deres løsning på virksomhedscasen på ESAs hjemmeside eller sende den til kontakt@esero.dk. ESERO Danmark trækker lod om alle indsendte løsninger den 20. marts 2025.

Vinderne får en rejse betalt til ESA i Italien den 12. – 13. maj 2025.

Verdensmål

Klasse

Gymnasier

Fag

Fysik, Geovidenskab, Geografi, Karrierelæring, Naturgeografi

Sted

Online eller hos

Klimatorium
Havnen 8
7620 Lemvig

Tid

Aftales i samarbejde med lærer og virksomhed

Pris

Gratis

I samarbejde med

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Satellitdata – et vigtigt værktøj

Eleverne skal undersøge, hvordan satellitdata kan anvendes i en bred række af fagområder.  Forløbet foregår i samarbejde med DHI.

Læs mere

Bæredygtig vandpumpning

Eleverne skal give deres bud på en energikilde, der kan sikre stabil energi til at drive en Grundfos-pumpe et sted i verden. Forløbet foregår i samarbejde med Grundfos.

Læs mere

Rent vand

Eleverne skal undersøge, hvordan vi sikrer os, at det vand, som vi drikker, er sundt. Forløbet foregår i samarbejde med Frederiksberg Forsyning.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt