Hvordan kan jeres lokale gymnasium klimatilpasses, så det kan modstå fremtidens øgede nedbørsmængder? Det skal du og dine elever undersøge i vores virksomhedscase Klimatilpasning på dit eget gymnasium, som er udviklet i samarbejde med Envidan.
Sådan gør du
Start med at udfylde denne formular, så vi ved, at du er interesseret i casen. Det giver os nemlig mulighed for at få midler til at udvikle nye virksomhedscases.
Vælg derefter, hvordan du vil benytte casen:
- Brug casen sammen med virksomheden
- Brug casen direkte i din undervisning – og uden at arbejde sammen med virksomheden
Vi anbefaler, at du bruger casen sammen med virksomheden. Her kommer eleverne nemlig helt tæt på virksomhedens medarbejdere, når I f.eks. deltager i kickoff, pitch eller virksomhedsbesøg.
Læs mere om, hvordan du bruger casen sammen med virksomheden.
Om casen
Forløbet skydes i gang med et kickoff på jeres lokale gymnasium, hvor en medarbejder fra Envidan præsenterer en case omkring klimatilpasning på gymnasiet, og herunder fortæller om nogle af de allerede eksisterende LAR-løsninger (Lokal Afledning af Regnvand), der findes. Herefter arbejder eleverne selvstændigt videre med deres projekter om, hvordan de kan klimatilpasse gymnasiet. Midt i forløbet vil der være en status-session med medarbejdere fra Envidan, som kan hjælpe eleverne videre med deres projekter. Forløbet afsluttes med postersession på gymnasiet, hvor eleverne præsenterer deres problemstillinger og løsninger for hinanden, lærere og medarbejdere fra Envidan, som giver eleverne feedback på deres klimatilpasninger.
Elevernes løsninger kan indsendes til Stockholm Junior Water Prize Challenge, som er en særpris ved Unge Forskere. Prisen uddeles af Grundfos Foundation og Poul Due Jensens Fond til et seniorprojekt, som har fokus på vand og bæredygtighed.
Giv feedback
Har du brugt materialet i din undervisning, hører vi meget gerne fra dig. Din feedback bruger vi til at forbedre materialet. Skriv til os på gym@nvhus.dk med både ris og ros. Vi glæder os til at høre fra dig.