Grundfos har reduceret strømforbruget i deres pumper med 83 procent siden 1999, men kan vi reducere både strømforbruget og vandforbruget yderligere ved kun at bruge den påkrævede mængde vand? Det skal du og dine gymnasieelever undersøge i dette forløb i samarbejde med Grundfos.
Forløbet starter med, at medarbejdere fra Grundfos besøger jeres gymnasium. Medarbejderne præsenterer en virksomhedscase og stiller en pumpe fra Grundfos til rådighed. Ved hjælp af en micro-controller skal eleverne styre, hvor hurtigt pumpen skal pumpe ved hjælp af en sensor, som eleverne selv skal fremstille. Herefter arbejder eleverne selvstændigt videre med deres projekt. Midt i forløbet skal I besøge Grundfos og se forskellige dele af virksomheden. Her får I mulighed for at stille uddybende spørgsmål til medarbejderne. Forløbet afsluttes med elevpræsentationer, hvor I fremviser jeres løsninger for Grundfos-medarbejdere på gymnasiet. Medarbejderne giver eleverne feedback på deres løsningsforslag.
Kernestof
Fysik
- Elektriske kredsløb
- Sensorer
Teknologi
- Produktudformning
- Evaluering af produkt
Programmering
- Programmering af mikrocomputer
Karrierelæring
- Eleverne opnår viden om og forståelse for fagenes rolle i videreuddannelse, erhverv og samfundsliv.
- Eleverne reflekterer over deres egne muligheder og interesser i forhold til deres personlige udvikling samt fremtidige uddannelse og karriere.
Om samarbejdet
Forløbet er et samarbejde med en virksomhed. Samarbejdet foregår efter en model med syv faser, som alle er fleksible og kan tilpasses individuelle læreplaner og ønsker. Tidsrammen aftaler du sammen med virksomheden og Naturvidenskabernes Hus.
Læs mere: Model for samarbejde
Stockholm Junior Water Prize Challenge
Eleverne kan indsende deres løsninger til Stockholm Junior Water Prize Challenge, som er en særpris ved Unge Forskere. Prisen uddeles af Grundfos Foundation og Poul Due Jensens Fond til et seniorprojekt, som har fokus på vand og bæredygtighed.