Fremtidssikring af polyurethan

Eleverne skal undersøge, hvordan kan man gøre livsforløbet for plastmaterialet polyurethan mere cirkulært, og dermed sikre tilstrækkelig mængde af det uundværlige materiale uden at påvirke klimaet unødigt. Forløbet foregår i samarbejde med PLIXXENT.

Hvordan kan livsforløbet for plastmaterialet polyurethan blive mere cirkulært? Det skal du og dine elever undersøge i vores virksomhedscase Fremtidssikring af polyurethan, som er udviklet i samarbejde med PLIXXENT.

Sådan gør du

Start med at udfylde denne formular, så vi ved, at du er interesseret i casen. Det giver os nemlig mulighed for at få midler til at udvikle nye virksomhedscases.

Vælg derefter, hvordan du vil benytte casen:

  1. Brug casen sammen med virksomheden
  2. Brug casen direkte i din undervisning – og uden at arbejde sammen med virksomheden

Vi anbefaler, at du bruger casen sammen med virksomheden. Her kommer eleverne nemlig helt tæt på virksomhedens medarbejdere, når I f.eks. deltager i kickoff, pitch eller virksomhedsbesøg.

Læs mere om, hvordan du bruger casen sammen med virksomheden.

Om casen

Forløbet skydes i gang med et virtuelt kickoff, hvor en medarbejder fra PLIXXENT præsenterer materialet polyurethan, hvordan virksomheden arbejder med livsforløbet af denne plastform og herigennem præsentere virksomhedscasen. Herefter arbejder eleverne selvstændigt videre med deres projekter. Midt i forløbet vil det være muligt at sende en mail med spørgsmål til medarbejderen på PLIXXENT, som kan hjælpe eleverne videre med deres projekter. Forløbet afsluttes med præsentationer, hvor eleverne præsenterer deres problemstillinger og løsninger for hinanden, lærere og medarbejde fra PLIXXENT, som giver eleverne feedback.

Giv feedback

Har du brugt materialet i din undervisning, hører vi meget gerne fra dig. Din feedback bruger vi til at forbedre materialet. Skriv til os på gym@nvhus.dk med både ris og ros. Vi glæder os til at høre fra dig.

Verdensmål

Klasse

Gymnasier

Fag

Kemi

Sted

Online eller på gymnasiet

Tid

Aftales i samarbejde med lærer og virksomhed

Pris

Gratis

I samarbejde med

Kontakt

Mere til samme klassetrin

En ny indpakning

Eleverne skal undersøge, hvordan de kan optimere materialeskiftet i indpakningen af Coloplast-produkter. Forløbet foregår i samarbejde med Coloplast.

Læs mere

Bæredygtighed med enzymer

Eleverne skal undersøge, hvordan enzymer kan bidrage til en mere bæredygtig fødevareproduktion, og dermed skabe værdi for mennesker og samfundet. Forløbet foregår i samarbejde med Novonesis.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt