VVS-tekniker

Eleverne skal have værktøj i hænderne, når de skal prøve kræfter med de forskellige fagretninger som VVS-tekniker. Eleverne skal montere gulvvarme og termostater – og derudover skal de sikre rene og bakteriefrie rør, når der skal monteres håndvask og afløb. Opgaven er for elever i 7. – 10. klasse.

I gamle dage skulle vand pumpes op af en brønd og bæres ind i huset. Brændeovnen sørgede for at opvarme de ofte små huse. I dag sørger elektriske pumper for at sende vandet rundt i huset til vandhaner og toiletter og varmt vand pumpes rundt til husenes radiatorer og gulvvarme, så vi kan holde varmen året rundt.

Det er en VVS-tekniker, der installerer og vedligeholder de systemer, som sikrer os vand og varme. Opvarmning af huse udgør en stor del af danskernes energiforbrug, så der er stort fokus på, hvordan opvarmningen har så lille en klimabelastning som muligt – det er også VVS-teknikeren, som installerer mere energirigtige løsninger.

I opgaven skal eleverne i arbejdstøjet og have værktøjet i hånden, når de skal prøve kræfter med de forskellige fagretninger indenfor faget. Som energispecialister skal eleverne montere gulvvarme og en termostat på en prøveopsætning. Som installationsteknikere skal de sørge for at sikre helt rene og bakteriefrie rør, når der skal monteres håndvask og afløb.

På videoen fortæller Esben om arbejdet som VVS’er. Han giver også et par gode råd til, hvordan I løser opgaven.

Klasse

Fag

Sted

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Andre forløb

Kontakt

Kontakt

Forretningsbetingelser

Et medlemskab kan tegnes på alle tidspunkter af året og løber kalenderåret ud. Medlemskabet fornyes automatisk ved årsskiftet, medmindre det opsiges. Fakturering af medlemsgebyret sker i 1. kvartal. Virksomheden kan på ethvert tidspunkt opsige sit medlemskab. Ved manglende betaling ophører medlemskabet automatisk. Indbetalte medlemsgebyrer tilbagebetales ikke. Ved tilmelding giver virksomheden og Naturvidenskabernes Hus hinanden gensidig tilladelse til at bruge den anden parts logoer på hjemmesider/andre medier og i andet markedsføringsmateriale.  

Ændringer i medlemskab eller kontaktoplysninger mv. bedes fremsendt til Naturvidenskabernes Hus på kontakt@nvhus.dk (OBS ny e-mail: medlem@nvhus.dk).