VVS-tekniker

Eleverne skal have værktøj i hænderne, når de skal prøve kræfter med de forskellige fagretninger som VVS-tekniker. Eleverne skal montere gulvvarme og termostater – og derudover skal de sikre rene og bakteriefrie rør, når der skal monteres håndvask og afløb.

I gamle dage skulle vand pumpes op af en brønd og bæres ind i huset. Brændeovnen sørgede for at opvarme de ofte små huse. I dag sørger elektriske pumper for at sende vandet rundt i huset til vandhaner og toiletter og varmt vand pumpes rundt til husenes radiatorer og gulvvarme, så vi kan holde varmen året rundt.

Det er en VVS-tekniker, der installerer og vedligeholder de systemer, som sikrer os vand og varme. Opvarmning af huse udgør en stor del af danskernes energiforbrug, så der er stort fokus på, hvordan opvarmningen har så lille en klimabelastning som muligt – det er også VVS-teknikeren, som installerer mere energirigtige løsninger.

I opgaven skal eleverne i arbejdstøjet og have værktøjet i hånden, når de skal prøve kræfter med de forskellige fagretninger indenfor faget. Som energispecialister skal eleverne montere gulvvarme og en termostat på en prøveopsætning. Som installationsteknikere skal de sørge for at sikre helt rene og bakteriefrie rør, når der skal monteres håndvask og afløb.

På videoen fortæller Esben om arbejdet som VVS’er. Han giver også et par gode råd til, hvordan I løser opgaven.

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Personvogns­mekaniker

Eleverne skal en tur på værkstedet, når de skal undersøge og udskifte reservedele på en af de vigtigste dele på en bil, nemlig bremsesystemet. Eleverne skal også fejlfinde og reparere et trailerlys.

Læs mere

Industritekniker

Eleverne skal som industriteknikere designe en 3D-tegning af en udstiksform. Hvis I samarbejder med en virksomhed, kan de måske omsætte den bedste af elevernes arbejdstegninger til et fysisk produkt til skolen.

Læs mere

Elektriker

Eleverne skal montere forskellige elinstallationer – kabler, stikkontakter og lampesteder – på en prøveopsætning. Opgaven kræver adgang til skolens fysik/kemi-lokale.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt