Elektriker

Eleverne skal montere forskellige elinstallationer – kabler, stikkontakter og lampesteder – på en prøveopsætning. Opgaven kræver adgang til skolens fysik/kemi-lokale.

Meget af elektrikerens arbejde foregår bag facaden med tekniske installationer, der får samfundet til at fungere. Som elektriker er du med til at trække strøm i private hjem og reparere og restaurere elektriske anlæg. Du sørger for, at disse systemer bliver vedligeholdt og reparerer dem, hvis der opstår fejl.

Samfundet er afhængig af, at der findes og stadig uddannes elektrikere. Når elektrikeren skal udføre elektriske installationer i huse, er der en række krav, man skal være opmærksom på, for at sikkerheden er i orden. Fordi du arbejder med strøm, er det vigtigt, at du er god til at bevare overblikket og dygtig til dit håndværk, så installationerne er sikre for både dig og brugerne. Det kræver derfor både et godt hoved og kloge hænder at styre elektriciteten.

I opgaven skal eleverne montere forskellige elinstallationer på en prøveopsætning. Vær opmærksom på, at denne opgave kræver adgang til skolens fysik/kemi-lokale og derfor skal varetages af en fysik/kemi-lærer af hensyn til sikkerheden.

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Biologi, Uddannelse og job, Fysik/kemi

Sted

På skolen, Hos en virksomhed

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Personvogns­mekaniker

Eleverne skal en tur på værkstedet, når de skal undersøge og udskifte reservedele på en af de vigtigste dele på en bil, nemlig bremsesystemet. Eleverne skal også fejlfinde og reparere et trailerlys.

Læs mere

Industritekniker

Eleverne skal som industriteknikere designe en 3D-tegning af en udstiksform. Hvis I samarbejder med en virksomhed, kan de måske omsætte den bedste af elevernes arbejdstegninger til et fysisk produkt til skolen.

Læs mere

Plastmager

Eleverne skal arbejde med plastikstøbning, når de skal støbe termoplast, lave opmålinger til en støbeform og udarbejde et produkt med vacuumstøbning.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt