Industritekniker

Eleverne skal som industriteknikere designe en 3D-tegning af en udstiksform. Hvis I samarbejder med en virksomhed, kan de måske omsætte den bedste af elevernes arbejdstegninger til et fysisk produkt til skolen.

Som industritekniker arbejder du ofte i jern- og metalindustrien med alt fra meget små dele af en maskine til meget store dele på f.eks. vindmøller eller skibsmotorer. Du håndterer mange forskellige typer af maskiner, der bearbejder metal.

Som industritekniker skal du kunne fremstille og vedligeholde maskiner, maskindele og produktionsanlæg. En stor del af arbejdet består i at programmere og arbejde med computerstyrede systemer.

Industriteknikeren løser opgaver inden for både konstruktion og produktion. Kort sagt: omsætter en arbejdstegning til et computerstyret program, sætter elementer i en maskine og fremstiller det endelige produkt. Langt de fleste maskiner, der bruges i industrien, er computerstyrede, så programmering er en stor del af uddannelsen.

I opgaven skal eleverne som industriteknikere designe en 3D-tegning af en udstiksform til kager, ler eller lignende. Hvis I samarbejder med en virksomhed, kan I sende den bedste arbejdstegning til virksomheden, som måske har mulighed for at omsætte tegningen til et fysisk produkt.

På videoen fortæller Nikolaj om hans arbejde som industritekniker. Han giver også et par gode råd til, hvordan I løser opgaven.

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Uddannelse og job

Sted

På skolen, Hos en virksomhed

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Personvogns­mekaniker

Eleverne skal en tur på værkstedet, når de skal undersøge og udskifte reservedele på en af de vigtigste dele på en bil, nemlig bremsesystemet. Eleverne skal også fejlfinde og reparere et trailerlys.

Læs mere

Plastmager

Eleverne skal arbejde med plastikstøbning, når de skal støbe termoplast, lave opmålinger til en støbeform og udarbejde et produkt med vacuumstøbning.

Læs mere

VVS-tekniker

Eleverne skal have værktøj i hænderne, når de skal prøve kræfter med de forskellige fagretninger som VVS-tekniker. Eleverne skal montere gulvvarme og termostater – og derudover skal de sikre rene og bakteriefrie rør, når der skal monteres håndvask og afløb.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt