Tømrer

Eleverne skal have tommestok og vaterpas i hånden, når de i grupper skal bygge en ottekantet bænk til klassen. Det kræver præcisionsarbejde og godt samarbejde. Opgaven er for elever i 7. – 10. klasse.

Som tømrer skal du kunne løse mange forskellige typer af opgaver – små som store, trækonstruktioner til nybyggede huse, træterrasser til haven og renovering af gamle bygninger.

Du kommer hele vejen rundt om byggeriet – fra arbejdstegning og materialevalg til konstruktion af et færdigt og smukt byggeri. Arbejdet som tømrer kræver derfor et godt håndelag, en god forståelse for forskelige materialer samt evnen til at samarbejde med andre håndværkere fra byggebranchen.

Som tømrer skal du være glad for at være udenfor uanset vejr. En tømrer kan have brug for både at komme ned på knæ og helt op på tagrejsningen.

I opgaven skal eleverne trække i arbejdstøjet og have tommestok og vaterpas i hånden, når de sammen skal bygge en ottekantet bænk til klassen. Det kræver præcisionsarbejde at få vinklerne rigtige, når eleverne gruppevis bygger hver deres side for til sidst at samle bænken og lave et fælles samlingspunkt for klassen.

På videoen fortæller Tommy om arbejdet som tømrer. Han giver også gode råd til, hvordan eleverne løser opgaven med at bygge en bænk.

Klasse

Fag

Sted

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Andre forløb

Kontakt

Kontakt

Forretningsbetingelser

Et medlemskab kan tegnes på alle tidspunkter af året og løber kalenderåret ud. Medlemskabet fornyes automatisk ved årsskiftet, medmindre det opsiges. Fakturering af medlemsgebyret sker i 1. kvartal. Virksomheden kan på ethvert tidspunkt opsige sit medlemskab. Ved manglende betaling ophører medlemskabet automatisk. Indbetalte medlemsgebyrer tilbagebetales ikke. Ved tilmelding giver virksomheden og Naturvidenskabernes Hus hinanden gensidig tilladelse til at bruge den anden parts logoer på hjemmesider/andre medier og i andet markedsføringsmateriale.  

Ændringer i medlemskab eller kontaktoplysninger mv. bedes fremsendt til Naturvidenskabernes Hus på kontakt@nvhus.dk (OBS ny e-mail: medlem@nvhus.dk).