Tømrer

Eleverne skal have tommestok og vaterpas i hånden, når de i grupper skal bygge en ottekantet bænk til klassen. Det kræver præcisionsarbejde og godt samarbejde.

Som tømrer skal du kunne løse mange forskellige typer af opgaver – små som store, trækonstruktioner til nybyggede huse, træterrasser til haven og renovering af gamle bygninger.

Du kommer hele vejen rundt om byggeriet – fra arbejdstegning og materialevalg til konstruktion af et færdigt og smukt byggeri. Arbejdet som tømrer kræver derfor et godt håndelag, en god forståelse for forskelige materialer samt evnen til at samarbejde med andre håndværkere fra byggebranchen.

Som tømrer skal du være glad for at være udenfor uanset vejr. En tømrer kan have brug for både at komme ned på knæ og helt op på tagrejsningen.

I opgaven skal eleverne trække i arbejdstøjet og have tommestok og vaterpas i hånden, når de sammen skal bygge en ottekantet bænk til klassen. Det kræver præcisionsarbejde at få vinklerne rigtige, når eleverne gruppevis bygger hver deres side for til sidst at samle bænken og lave et fælles samlingspunkt for klassen.

På videoen fortæller Tommy om arbejdet som tømrer. Han giver også gode råd til, hvordan eleverne løser opgaven med at bygge en bænk.

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Uddannelse og job

Sted

På skolen, Hos en virksomhed

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Personvogns­mekaniker

Eleverne skal en tur på værkstedet, når de skal undersøge og udskifte reservedele på en af de vigtigste dele på en bil, nemlig bremsesystemet. Eleverne skal også fejlfinde og reparere et trailerlys.

Læs mere

Elektriker

Eleverne skal montere forskellige elinstallationer – kabler, stikkontakter og lampesteder – på en prøveopsætning. Opgaven kræver adgang til skolens fysik/kemi-lokale.

Læs mere

Plastmager

Eleverne skal arbejde med plastikstøbning, når de skal støbe termoplast, lave opmålinger til en støbeform og udarbejde et produkt med vacuumstøbning.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt