Plastmager

Eleverne skal arbejde med plastikstøbning, når de skal støbe termoplast, lave opmålinger til en støbeform og udarbejde et produkt med vacuumstøbning. Opgaven er for elever i 7. – 10. klasse.

Som plastmager arbejder du i industrien med at fremstille alt fra bittesmå og bløde plastdele til store og hårde konstruktioner. Det kræver, at du har en stor forståelse for de forskellige plasttypers egenskaber for at vælge det rette materiale til opgaven.

En stor del af plastfremstillingen foregår med store og computerstyrede anlæg. Her består arbejdet i at følge produktionen, finjustere og vedligeholde maskiner og robotter og kontrollere. Endelig skal du som plastmager kontrollere kvaliteten af de færdige produkter. Som plastmager arbejder du både med hoved og hænder, og det er vigtigt, at du kan arbejde systematisk og bevare overblikket.

I opgaven skal eleverne arbejde med plastikstøbning. De skal prøve at støbe med termoplast, lave en opmåling til en støbeform og lave et produkt med vacuumstøbning.

På videoen fortæller Dennis om sit arbejde som plastmager. Han kommer også med gode råd til opgaven.

Klasse

Fag

Sted

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Andre forløb

Kontakt

Kontakt

Forretningsbetingelser

Et medlemskab kan tegnes på alle tidspunkter af året og løber kalenderåret ud. Medlemskabet fornyes automatisk ved årsskiftet, medmindre det opsiges. Fakturering af medlemsgebyret sker i 1. kvartal. Virksomheden kan på ethvert tidspunkt opsige sit medlemskab. Ved manglende betaling ophører medlemskabet automatisk. Indbetalte medlemsgebyrer tilbagebetales ikke. Ved tilmelding giver virksomheden og Naturvidenskabernes Hus hinanden gensidig tilladelse til at bruge den anden parts logoer på hjemmesider/andre medier og i andet markedsføringsmateriale.  

Ændringer i medlemskab eller kontaktoplysninger mv. bedes fremsendt til Naturvidenskabernes Hus på kontakt@nvhus.dk (OBS ny e-mail: medlem@nvhus.dk).