Plastmager

Eleverne skal arbejde med plastikstøbning, når de skal støbe termoplast, lave opmålinger til en støbeform og udarbejde et produkt med vacuumstøbning.

Som plastmager arbejder du i industrien med at fremstille alt fra bittesmå og bløde plastdele til store og hårde konstruktioner. Det kræver, at du har en stor forståelse for de forskellige plasttypers egenskaber for at vælge det rette materiale til opgaven.

En stor del af plastfremstillingen foregår med store og computerstyrede anlæg. Her består arbejdet i at følge produktionen, finjustere og vedligeholde maskiner og robotter og kontrollere. Endelig skal du som plastmager kontrollere kvaliteten af de færdige produkter. Som plastmager arbejder du både med hoved og hænder, og det er vigtigt, at du kan arbejde systematisk og bevare overblikket.

I opgaven skal eleverne arbejde med plastikstøbning. De skal prøve at støbe med termoplast, lave en opmåling til en støbeform og lave et produkt med vacuumstøbning.

På videoen fortæller Dennis om sit arbejde som plastmager. Han kommer også med gode råd til opgaven.

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Fysik/kemi, Uddannelse og job, Geografi

Sted

På skolen, Hos en virksomhed

I samarbejde med

Viden

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Personvogns­mekaniker

Eleverne skal en tur på værkstedet, når de skal undersøge og udskifte reservedele på en af de vigtigste dele på en bil, nemlig bremsesystemet. Eleverne skal også fejlfinde og reparere et trailerlys.

Læs mere

Industritekniker

Eleverne skal som industriteknikere designe en 3D-tegning af en udstiksform. Hvis I samarbejder med en virksomhed, kan de måske omsætte den bedste af elevernes arbejdstegninger til et fysisk produkt til skolen.

Læs mere

Elektriker

Eleverne skal montere forskellige elinstallationer – kabler, stikkontakter og lampesteder – på en prøveopsætning. Opgaven kræver adgang til skolens fysik/kemi-lokale.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt