Fremstilling af stjernekamera til satellitter

Eleverne skal prøve kræfter med at producere og optimere emner, som lige nu befinder sig på Den Internationale Rumstation. Samtidig skal de undersøge, hvordan man kan reducere CO₂-forbruget.

Lad dine elever arbejde med virkelige emner fra rumindustrien. Med virksomhedscasen Fremstilling af stjernekamera til satellitter kan eleverne prøve kræfter med at producere og optimere emner, som lige nu befinder sig på Den Internationale Rumstation. Samtidig skal de undersøge, hvordan man kan reducere CO₂-forbruget. Der er altid brug for at tænke i nye baner, når det gælder industriel produktion, og ikke mindst når det gælder rumfartsindustrien.

Materialet består af en lærervejledning og materiale til eleverne i form af en kort opgavebeskrivelse. Forløbet kan med fordel strækkes over flere uger, da flere fag er inddraget i materialet.

Vælg mellem to forskellige cases:

  • Case 1 handler om enkeltstyksproduktion (CAM-program og måleteknik)
  • Case 2 har fokus på serieproduktion (perifiudstyr og CNC-drejning)

Målgruppe: Industritekniker H2 og H3

Verdensmål

Sted

Hos en virksomhed

Varighed

Pris

Gratis

I samarbejde med

Mere til samme klassetrin

3D-print i et isoleret miljø

Eleverne skal designe og 3D-printe et objekt, der kan bruges i et isoleret miljø med begrænsede ressourcer. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.

Læs mere

Det rene vand

Eleverne skal undersøge, hvordan forskellige typer af membraner kan bruges til at rense vand. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.

Læs mere

Det ideelle astronautteam

Eleverne skal måle på deres kroppe og håndtere etiske dilemmaer om grænser for brug af data om vores kroppe. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.

Læs mere

Kontakt

Kontakt