ESA-satellitter løser klima­udfordringer

Eleverne skal arbejde med, hvordan vi ud fra data og målinger fra ESA’s satellitter og iskerneboringer kan være med til at løse klimaforandringer.

Hvordan kan vi ud fra data og målinger fra ESA’s satellitter og iskerneboringer kan være med til at løse klimaforandringer? Det skal eleverne arbejde med i undervisningsforløbet ESA-satellitter løser klimaudfordringer. Eleverne får viden om bl.a. begrebet massebalance, ligesom de skal undersøge, hvordan indlandsisen i Grønland har udviklet sig. Eleverne skal undervejs i forløbet lave forskellige naturfaglige undersøgelser.

Forløbets materialer

Undervisningsforløbet består af en lærervejledning, et elevhæfte og seks opgaver. Sammensæt selv dit eget forløb med de aktiviteter og opgaver, som du finder spændende, og som passer til dine elever.

Naturfaglig problemstilling

I kan vælge at arbejde med problemstillingen: Hvordan kan ESA’s satellitter være med til at løse klimaudfordringer?

Faglige kompetenceområder

  • Modellingskompetencen
  • Undersøgelseskompetencen
  • Perspektiveringskompetencen
  • Kommunikationskompetencen
  • Laboratoriekendskab

Verdensmål

I samarbejde med

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Rum-robotter

Eleverne skal undersøge, hvordan robotter virker, og så skal de bygge en robot-arm. Rum-robotter er en tidligere opgave i Naturfagsmaraton.

Læs mere

Seje satellitter med GomSpace

Eleverne skal lave en præsentation om satellitter, og så skal de bygge en sej model af en satellit med solpaneler. Opgaven er med i dette skoleårs Naturfagsmaraton.

Læs mere

Naturfags­maraton

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver og en sjov, lokal konkurrencedag.

Læs mere

Kontakt

Kontakt