Science Day hos Energinet

Energinet er med til at skabe fremtidens energisystem – en udfordrende opgave, hvor vi skal balancere den grønne omstilling, høj forsyningssikkerhed og samtidige sørger for at det er til at betale.

2. oktober 2024

09:30 - 14:00

Energinet
Tonne Kjærsvej 65
7000 Fredericia

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1. september 2024

Til Science Day hos Energinet vil I møde nogle af vores medarbejdere, som gennem deres arbejde er med til at bidrage til den grønne omstilling. Gennem en workshop og praktiske opgaver får I en forsmag på, hvordan vi arbejder med udvikling af vores energisystem, så vi fremover kan bruge meget mere vedvarende energi, når vi tænder for stikkontakten, ser Netflix, bruger transport og meget andet. Vi skal også tale om, hvilke muligheder en uddannelse og karrierevej inden for STEM kan føre til – og hvordan det kan bane vejen for et yderst meningsfuldt job, som f.eks. at være med til at sikre grøn energi for en bedre verden.

Bemærk at arrangementet kun er for 9.-10. klasse og 1.g elever

Program

Velkommen til Energinet
Karriereoplæg Mød en af Energinets dygtige medarbejdere
Pause
SpilEnergiens rejse
Frokost
KarriereoplægMød en anden af Energinets dygtige medarbejdere
RundvisningI kommer rundt og ser Energinets faciliteter
Opsamling, evaluering og tak for i dag

Aktiviteter

Spil

I spillet Energiens Rejse kan I sætte strøm til jeres eget energisystem og se, om I kan klare fremtidens energibehov og gennemføre den grønne omstilling ved brug af vedvarende energi, elektrificering og sektorkobling.

Vigtig information

  • Energinet serverer frokost

Forberedelse

Det kræver forberedelse hjemme på skolen at deltage i Science Day. Forberedelsen består af følgende aktiviteter:

  1. Kontakt Energinet i god tid inden Science Day. Det er vigtigt, at I taler sammen inden besøget og afstemmer forventninger til hinanden og dagen, ligesom der kan være praktiske detaljer, som skal på plads. Du finder kontaktoplysningerne i den e-mail, som du modtog, da du tilmeldte klassen Science Day.
  2. Brug denne undervisningspakke til udskolingen eller denne til gymnasiet som forberedelse til Science Day. Undervisningspakken indeholder øvelser og oplæg til diskussion på klassen. Afsæt to lektioner i uge 39 eller 40 – før Science Day. Undervisningspakken indeholder også podcastserien ‘Min vej’, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job. Inddrager du podcastserien, skal du afsætte mere end to lektioner.
  3. Se denne film om Energinet sammen med eleverne:

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt