Funky furniture

Eleverne skal udvikle løsninger på, hvordan vi imødekommer udfordringen med brug-og-smid-væk-kulturen. De skal undersøge, hvordan materialevalg og design kan være med til at understøtte en bæredygtig produktion.

Vi producerer og forbruger massevis af produkter hver dag. Det stiller møbelvirksomhederne over for vigtige valg: Skal deres møbler følge tendensen og produceres i billige materialer med kort levetid, eller i en kvalitet, der er dyrere, men sikrer en lang holdbarhed?

Undervisningsforløbet består af tre opgaver samt en obligatorisk opgave ‘Undersøg virksomheden’. I kan arbejde med opgaverne enkeltvis eller samlet. Brug f.eks. opgaverne som et undervisningsforløb i tilknytning til det fællesfaglige fokusområde ‘Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget’.

Besøg en virksomhed i møbelbranchen og giv eleverne inspiration udefra til deres arbejde med opgaverne. Her vil eleverne desuden styrke deres læring og få indsigt i mulighederne for uddannelse og karriere i branchen. Det kræver kun, at eleverne har arbejdet med den obligatoriske opgave ‘Undersøg virksomheden’ og én af de øvrige opgaver. Kontakt os, hvis du vil have hjælp til at finde en virksomhed.

Verdensmål

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Fysik/kemi, Geografi, Matematik, Innovation og entreprenørskab, Håndværk og design, Uddannelse og job

Sted

På skolen, Hos en virksomhed

Pris

Gratis

I samarbejde med

Viden

Fællesfaglige fokusområder

Fællesfaglige fokusområder

Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget

Med et forløb til det fællesfaglige fokusområde Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget får eleverne en introduktion til, hvordan ny teknologi og øget bevidsthed om naturgrundlaget kan skabe mere produktion med fokus på bæredygtighed.

Læs mere

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt