Science Day hos DTU Engineering Technology

Vil du med på en tur til Mars og tænke bæredygtige løsninger? Hvordan løser diplomingeniører udfordringer med prototyping?

4. oktober 2023

09:00 - 15:00

DTU Engineering Technology
Lautrupvang 15
2750 Ballerup

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1.september 2023

Fuldt booket

Kom med på en rejse i prototyping, hvor I i sidste ende skal bruge genbrugsplast til at fremstille en prototype af en ting, der kan anvendes på Mars. I vil i processen blive undervist i prototyping, I vil få en rundtur i vores laboratorier, og endelig skal I lave en prototype af jeres egen Spork – en sammensmeltning af bestik, der skal spare plads på rumfærgen. Studerende fra DTU vil fortælle om deres arbejde med at lave prototyper til Mars. I vil i processen skulle forholde jer til både miljøet og den teknologi, der er nødvendig for at komme til Mars.

Program

Fælles velkomst til DTU Introduktion til DesignBuildLab
Overraskelse med et lille show
Introduktion til, hvordan man løser problematikker gennem en innovationsproces Workshop: Nu er det jeres tur til at pretotype i praksis
To ingeniørstuderende kommer forbi og fortæller om deres motivation for at uddanne sig som ingeniører
FrokostMens I spiser, vil studerende fra DTU fortælle om deres arbejde
Færdiggørelse af pretotyping
Udvikling af prototype og rundvisning i værkstederne
Foredrag af en af vores ingeniører
Spørgsmål, evaluering og tak for i dag

Aktiviteter

Workshop

Fra genbrugsplast til Mars

Eleverne bliver introduceret til diplomingeniørens studie- og arbejdsmetoder, hvor I kommer til at bruge de kendte naturvidenskabelige metoder fra gymnasiet på en helt ny måde. I får et produkt i hånden, der forholder sig til både bæredygtighed og udfordringen at rejse i rummet – skabt gennem undersøgelser og øvelser. Workshoppen starter med en introduktion, og I får mulighed for at benytte jer af diplomingeniørernes undersøgelsesmetoder under arbejde i DesignBuildLab.

Vigtig information

  • DTU Engineering Technology serverer frokost
  • Hvis I har mulighed for det, må I meget gerne medbringe sikkerhedssko

 

Forberedelse

Til Science Day hører en undervisningspakke med aktiviteter som forberedelse til Science Day. Aktiviteterne gennemføres hjemme på skolen for hele klassen. Undervisningspakken indeholder blandt andet en podcastserie, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job.

Foruden aktiviteterne i undervisningspakken beder vi jer gøre følgende forberedelser, inden I møder op til Science Day:

  • Læs grundigt alle oplysninger om dagen.
  • Besøg DTU’s hjemmeside og undersøg, hvem de er, og hvad de laver.
  • Lad eleverne skrive spørgsmål ned, som de gerne vil have svar på af de rollemodeller, de møder til Science Day. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid.
  • Se vores film Bliv ingeniør på DTU:

 

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Vil du give dine elever en inspirerende dag med naturvidenskab og teknologi? Så er Science Day sikkert noget for jer. Science Day er tidligere kendt som Girls’ Day in Science, men har i år ændret navn til Science Day, hvor både drenge og piger deltager.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt