Science Day hos AU Engineering – Herning

En ingeniør er en problemløser. Nogle gange nørd. Andre gange designer. Er I begge dele?

2. oktober 2024

08:15 - 15:15

AU Engineering
Birk Centerpark 15
7400 Herning

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1. september 2024

Hos AU Herning får I flere vinkler på, hvad det vil sige at være ingeniør. Det kan være både noget med at nørde dybt ned i noget teknisk, og bruge al den matematik, fysik og kemi man har lært. Men det er også selve den måde, man går til problemerne på, og designer løsninger til dem. Vi har lavet et program, der rummer begge dele, og får nogle studerende til at vise jer, hvordan det hele virker i både teori og praksis.

Program

Inspirations- og karriereoplæg
Workshop 1: Design ThinkingDenne workshop foregår på engelsk
Pause
Workshop 1: Design Thinking (fortsat)
Frokost
Workshop 2: Ultralyd
Rundvisning, evaluering og tak for i dag

Aktiviteter

Workshop 1

Design Thinking og innovation i STEM (på engelsk)

Eleverne kommer til at stifte bekendtskab med kerneprincipperne i Design Thinking. I Design Thinking mixes empati og eksperimentering i en iterativ tilgang, så man kan lave innovative og brugercentrerede løsninger. Eleverne kommer gennem hele processen med at kortlægge brugerbehov, hvordan man effektivt brainstormer på løsninger, udvikler prototyper og iterativt forbedrer dem.

Design Thinking er en problemløsningstilgang, der anvendes bredt i tech-sektoren og som er en relevant disciplin bredt inden for STEM-fagene.

Workshop 2

Afstandsmåling med ultralyd

Eleverne kommer til at arbejde med afstandsmåling med ultralyd, for de skal nemlig selv bygge og programmere en parkeringssensor (programmeringserfaring er ikke nødvendig). Under workshoppen får eleverne bl.a. en introduktion til ultralyd og dets forskellige anvendelser, Internet of Things (IoT) samt softwareudvikling og programmering af microcontrollere (en Particle Argon).

Vigtig information

  • AU Herning serverer frokost
  • Eleverne skal medbringe bærbar PC
  • Eleverne skal have praktisk tøj på, da vi tager en tur på Campus

 

Forberedelse

Det kræver forberedelse hjemme på skolen at deltage i Science Day. Forberedelsen består af følgende aktiviteter:

  1. Kontakt AU Engineering Herning i god tid inden Science Day. Det er vigtigt, at I taler sammen inden besøget og afstemmer forventninger til hinanden og dagen, ligesom der kan være praktiske detaljer, som skal på plads. Du finder kontaktoplysningerne i den e-mail, som du modtog, da du tilmeldte klassen Science Day.
  2. Brug denne undervisningspakke som forberedelse til Science Day. Undervisningspakken indeholder øvelser og oplæg til diskussion på klassen. Afsæt to lektioner i uge 39 eller 40 – før Science Day. Undervisningspakken indeholder også podcastserien ‘Min vej’, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job. Inddrager du podcastserien, skal du afsætte mere end to lektioner.
  3. Se denne film om studielivet i Herning med eleverne:

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt