Utætte hjerteklapper

Eleverne bliver klogere på hjertet, og hvordan det fungerer, når de gennem opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge, hvordan metaller kan indopereres, når der er fejl i hjerteklappen.

Hvert år rammes 55.000 danskere af hjerte- og karsygdomme. For mange betyder det en nedsat livskvalitet, hvor man måske ikke kan passe deres arbejde. Ofte er det hjerteklappen, der er defekt, hvor løsningen kan være at gennemgå en hjerteoperation. En ny hjerteklap kan fremstilles i metal, som kan modstå blodets belastning og holde i mange år.

Undervisningsforløbet Utætte Hjerteklapper består af tre opgaver samt den obligatoriske opgave ‘Undersøg virksomheden’. I kan vælge at arbejde med nogle af opgaverne eller dem alle i et undervisningsforløb. Det kan f.eks. være i tilknytning til det fællesfaglige fokusområde ‘Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår’.

Optimer elevernes læring ved at besøge en virksomhed undervejs i forløbet. Det vil give eleverne inspiration udefra til arbejdet med deres opgaver, ligesom de vil få indsigt i mulighederne for uddannelse og karriere i branchen. Det kræver kun, at I arbejder med den obligatoriske opgave ‘Undersøg virksomheden’ og én anden opgave. Kontakt os, hvis du vil have hjælp til at finde en virksomhed.

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Biologi, Matematik, Uddannelse og job, Fysik/kemi

Sted

Hos en virksomhed, På skolen

Pris

Gratis

I samarbejde med

Viden

Fællesfaglige fokusområder

Fællesfaglige fokusområder

Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår

Med et forløb til det fællesfaglige fokusområde 'Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår' vil eleverne komme helt tæt på den teknologiske udvikling og arbejde med den betydning, teknologien har for mange områder af vores dagligdag.

Læs mere

Kontakt

Andre forløb

Kontakt

Kontakt