Den skøre knogle

Den Skøre Knogle er et undervisningsforløb til elever i 7. til 10. klasse. Her skal eleverne gennem opgaver og et besøg på en virksomhed undersøge, hvordan teknologi kan være med til at udforme knogleimplantater til kroppen.

En halv million danskere har knogleskørhed. Langt de fleste er dog ikke klar over det, og kun omkring 132.000 er i behandling. Ved hjælp af metalindustriens teknologier er det blevet muligt at producere produkter med så høj præcision, at de kan bruges til implantater i kroppen. Implantaterne skal give både maksimal komfort og fri bevægelighed.

Undervisningsforløbet Den Skøre Knogle består af tre opgaver foruden den obligatoriske opgave ‘Undersøg virksomheden’. Opgaverne kan I arbejde med enkeltvis eller som et undervisningsforløb. I kan med fordel bruge forløbet i tilknytning til det fællesfaglige fokusområde ‘Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår’.

Besøg en virksomhed som en del af arbejdet med opgaverne. Det vil give eleverne inspiration til opgaveløsningen og desuden gøre dem klogere på uddannelser og karrieremuligheder i branchen. Den eneste forudsætning er, at eleverne har arbejdet med den obligatoriske opgave ‘Undersøg virksomheden’ og én anden opgave. Kontakt os, hvis du vil have hjælp til at finde en virksomhed.

Klasse

Fag

Sted

Pris

Gratis

I samarbejde med

Viden

Fællesfaglige fokusområder

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Andre forløb

Kontakt

Kontakt

Forretningsbetingelser

Et medlemskab kan tegnes på alle tidspunkter af året og løber kalenderåret ud. Medlemskabet fornyes automatisk ved årsskiftet, medmindre det opsiges. Fakturering af medlemsgebyret sker i 1. kvartal. Virksomheden kan på ethvert tidspunkt opsige sit medlemskab. Ved manglende betaling ophører medlemskabet automatisk. Indbetalte medlemsgebyrer tilbagebetales ikke. Ved tilmelding giver virksomheden og Naturvidenskabernes Hus hinanden gensidig tilladelse til at bruge den anden parts logoer på hjemmesider/andre medier og i andet markedsføringsmateriale.  

Ændringer i medlemskab eller kontaktoplysninger mv. bedes fremsendt til Naturvidenskabernes Hus på kontakt@nvhus.dk (OBS ny e-mail: medlem@nvhus.dk).