Science Day på Syddansk Universitet – Det Naturvidenskabelige Fakultet

Kom til Science Day i matematikkens og datalogiens tegn og få en sjov og lærerig dag, der bringer dig tættere på fagene og studiemiljøet på Syddansk Universitet.

2. oktober 2024

09:00 - 15:00

Syddansk Universitet
Det Naturvidenskabelige Fakultet
Campusvej 55
5230 Odense M

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

15. september 2024

Syddansk Universitet inviterer gymnasieelever til en spændende dag, hvor vi fejrer Science Day i matematikkens og datalogiens tegn. Målet er, at dagen både skal være sjov og lærerig, og bringe jer tættere på fagene og studiemiljøet på Syddansk Universitet. I løbet af dagen vil der være to faglige workshops, én om matematik og én om datalogi. Alle deltagere kommer til at opleve begge workshops. Undervisningen afholdes af engagerede studerende fra Institut for Matematik og Datalogi.

Vi runder dagen af med en samtalecafé med de studerende, hvor I får mulighed for at høre mere om hverdagen på et universitet.

Program

Velkomst ved Institut for Matematik og Datalogi Introduktion til studielivet og forskningen på Syddansk Universitet
Rundvisning på universitetet
Pause
Workshop runde 1Matematik eller Datalogi
Frokost
Workshop runde 2Matematik eller Datalogi
Pause
Samtalecafé med de studerende Mød andre unge, som er begejstret for matematik og datalogi og få indblik i, hvordan en dagligdag på Syddansk Universitet ser ud.
Opsamling, evaluering og tak for i dag

Aktiviteter

Workshop – Matematik

WHAT the f(x)? – Matematisk modelleringsforsøg med M&M’s

Hvad er en matematisk model, og hvorfor er modellering så centralt i anvendelsesorienteret matematik? Igennem et matematikpuslespil ser vi forskellige eksempler på brugen af den matematiske værktøjskasse i mange kontekster og fag. Vi laver derefter et konkret forsøg med M&M’s. Her er vores M&M’s individer i en population, hvor udviklingen af liv og død undersøges. På baggrund af forsøget opstiller vi forskellige modeller og grafer for udviklingen og inddrager teori om epidemimodeller. Workshoppen tager udgangspunkt i stof, som man møder i gymnasiet, og indholdet bliver differentieret ift. elevernes niveau i matematik.

Workshop – Datalogi

Programmering – Introduktion til Datalogi og programmeringssproget Python

Hvad går Datalogi/Computer Science egentligt ud på? I denne workshop vil vi gå på opdagelse indenfor programmering, som er et centralt emne på uddannelsen i Datalogi. Til workshoppen får gymnasieeleverne en introduktion til at programmere i Python, som er et af de mest benyttede programmeringssprog. Python bruges til blandt andet websites, kunstig intelligens, computerspil, aktiehandler, vejrudsigter og i medicinsk forskning. Workshoppen består af lige dele undervisning og opgaveløsning med kodning i små grupper og i fællesskab. Workshoppen henvender sig til elever, som ikke har programmeret i Python før.

Vigtig information

  • Syddansk Universitet sørger for sandwich til frokost.

Forberedelse

Det kræver forberedelse hjemme på skolen at deltage i Science Day. Forberedelsen består af følgende aktiviteter:

  1. Kontakt Syddansk Universitet i god tid inden Science Day. Det er vigtigt, at I taler sammen inden besøget og afstemmer forventninger til hinanden og dagen, ligesom der kan være praktiske detaljer, som skal på plads. Du finder kontaktoplysningerne i den e-mail, som du modtog, da du tilmeldte klassen Science Day.
  2. Brug denne undervisningspakke som forberedelse til Science Day. Undervisningspakken indeholder øvelser og oplæg til diskussion på klassen. Afsæt to lektioner i uge 39 eller 40 – før Science Day. Undervisningspakken indeholder også podcastserien ‘Min vej’, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job. Inddrager du podcastserien, skal du afsætte mere end to lektioner.

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt