Science Day hos Danmarks Tekniske Museum

Hvad skal Danmarks astronaut Andreas Mogensen lave, når han igen skal ud i rummet, og hvordan bliver man rumforsker? Det og meget mere kan I undersøge i Danmarks Tekniske Museums nye rumudstilling, hvor I også vil møde to rumforskere fra DTU Space, der hver dag arbejder med rumforskning.

4. oktober 2023

10:00 - 14:00

Danmarks Tekniske Museum
Fabriksvej 25-27
3000 Helsingør

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1. september 2023

Fuldt booket

Til Science Day på Danmarks Tekniske Museum kan I møde to rumforskere fra DTU Space, der blandt andet udvikler nogle af de forsøg Andreas Mogensen skal lave på sin rummission ud til den Internationale Rumstation til august 2023. I skal være I vores spritnye udstilling, der handler om Andreas kommende mission, samt om livet ombord på en rumstation. Dagen byder på masser af hands-on øvelser, hvor I blandt andet skal bygge en raket og sende den ’Ud i rummet’.

Aktiviteter

Workshop 1: Hvad laver en rumforsker?
Mød Carol Anne Oxborrow, Ph.D. og Speciel Consultant på DTU Space, som vil fortælle om hvordan man bliver rumforsker, og hvad hun laver i sit arbejde. Carol Anne forsker blandt andet i blå lyn, som Andreas Mogensen skal udforske på Den Internationale Rumstation.

Workshop 2: Hvordan bliver jeg rumforsker?
Mød Katcha Koch Winther, der er Ph.D studerende på DTU Space, som forsker i det område, der hedder Measurement and Instrumentation Systems. Hun vil fortælle om sin vej til at blive rumforsker.

Workshop 3: Andreas Mogensens mission
Besøg den nye udstilling på museet, der fortæller om livet ombord på Den Internationale Rumstation og hør Andreas Mogensen fortælle, hvad han skal lave i det halve år, han skal bo på rumstationen.

Workshop 4: Byg en rumraket
Design og byg en raket og send den ’Ud i rummet’ på museets affyringsrampe.

Vigtig information

  • Eleverne skal medbringe madpakke, drikke og varmt tøj (der er koldt i udstillingerne)

 

Forberedelse

Til Science Day hører en undervisningspakke med aktiviteter som forberedelse til Science Day. Aktiviteterne gennemføres hjemme på skolen for hele klassen. Undervisningspakken indeholder blandt andet en podcastserie, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job.

Foruden aktiviteterne i undervisningspakken beder vi jer gøre følgende forberedelser, inden I møder op til Science Day:

  • Læs grundigt alle oplysninger om dagen.
  • Besøg Danmarks Tekniske Museums hjemmeside og undersøg, hvem de er, og hvad de laver.
  • Lad eleverne skrive spørgsmål ned, som de gerne vil have svar på af de rollemodeller, de møder til Science Day. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid.

 

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Vil du give dine elever en inspirerende dag med naturvidenskab og teknologi? Så er Science Day sikkert noget for jer. Science Day er tidligere kendt som Girls’ Day in Science, men har i år ændret navn til Science Day, hvor både drenge og piger deltager.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt