Naturfagsmaraton: 450 elever dystede i kreativitet og opfindsomhed i Grundfos Hallen

Geometriske, høje tårne bygget af papir og tape, og vandingsanlæg konstrueret af gamle vandflasker og tagrender, var blot nogle af de opfindelser, eleverne havde under armene, da de mødte op til Naturfagsmaraton i Grundfos Hallen i Bjerringbro.

Forventningerne boblede i hallen allerede fra morgenstunden, og da nedtællingen til dagens konkurrence gik i gang, stod eleverne på spring, så de straks efter startskuddet kunne løbe ud til deres første opgaver.

EN SKOLEDAG LIDT UD OVER DET SÆDVANLIGE

Lasse fra 6.B på Rødkærsbro Skole var en af opfinderne bag vandingsanlægget med vandflasker og tagrender, og for ham var en af dagens højdepunkter, at konkurrencedagen adskiller sig fra den normale skoledag: 

”Det er sjovt, og jeg var også med sidste år, og der var det også sjovt. Man kan lave noget, man ikke laver normalt i skolen, og vi er sammen med nogle andre.”

Konkurrencedagen og mødet med de andre elever fremhæver Laura fra 5.A på Rødkærsbro Skole også, som noget af det bedste ved Naturfagsmaraton:

Man kan få nogle nye venner, imens man konkurrer imod hinanden.”

Laura har arbejdet med dette års virksomhedsopgave Gå bananas med Danfoss, og hun har især glædet sig til at vise den banankasse frem, som hun har lavet:

” Det er sjovt, og man får lov til at vise det til nogle – og man konkurrer med den. Andre kan se, hvad jeg har lavet, og hvordan jeg har bygget den. Og jeg kan også se, hvordan de andre har gjort.” 

KONKURRENCEDAGEN ER TOPPEN AF KRANSEKAGEN

Konkurrencedagen er en kulmination på et undervisningsforløb, eleverne har arbejdet med i flere måneder. Og arbejdet med de praktiske og lærerige opgaver bærer frugt, ifølge lærer Helle Nilsen fra Rødkærsbro Skole:

”Man kan se udviklingen fra de er med første gang i 5. klasse, til når de kommer med igen i 6. klasse. Der sker rigtig meget i forhold til, hvor meget de kan overskue en arbejdsproces, og hvor dygtige de bliver til finde på, og blive ved med at finde på, og holde sig til planen. Så det er en fed arbejdsmåde. Og at slutte af med sådan en dag som det her, det er bare toppen af kransekagen.”

VINDERNE AF NATURFAGSMARATON I GRUNDFOS HALLEN VAR:

Helmaraton: 6.A Rødkærsbro Skole

Halvmaraton: 5.A Rødkærsbro Skole

I alt 18 klasser fra følgende skoler deltog i konkurrencen:

Bøgeskolen

Rødkærsbro Skole

Vestre Skole

Egeskovskolen

Gudenådalens Friskole

Hald Ege Skole

DER VAR NATURFAGSMARATON HEN OVER TRE DAGE I VIBORG KOMMUNE:

29.01.2019: Grundfos Hallen

30.01.2019: Stoholm Fritids- og Kulturcenter

01.02.2019: Houlkær Hallen

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt