Microsoft ny kernevirksomhed i Jet-Net.dk

Microsoft skal sammen med de øvrige kernevirksomheder sætte den nationale dagsorden for netværket. Målet er at fordoble antallet af medlemmer inden 2019.

Gennem faglige samarbejder med skoler skal endnu flere grundskole- og gymnasieelever således have mulighed for at opleve naturvidenskab og teknik i praksis og få indsigt i uddannelses- og jobmuligheder, så de kan træffe et motiveret valg af uddannelse. Indgåelsen af aftalen er i sig selv skoleeksemplet på, hvordan netværk åbner op for nye muligheder.

”Vi er utroligt stolte over og glade for at kunne byde Microsofts udviklingscenter velkommen i Jet-Net.dk som kernevirksomhed. Med Microsoft dækker netværket nu bredt de brancher, som har et behov for medarbejdere med naturvidenskabelige/tekniske kompetencer; heriblandt it-, teknologi-, medicinal-, fødevare-, energi-, og metalbrancherne samt rådgivende ingeniører. Og virksomheder i alle størrelser er med,” fortæller direktør Nanna Seidelin fra non-profit organisationen Naturvidenskabernes Hus, som driver Jet-Net.dk.

At netværk og personlige møder skaber nye muligheder og udvikling, er aftalen mellem Microsoft og Jet-Net.dk i sig selv et eksempel på. Det var nemlig i en kaffepause ved konferencen WOMENOMICS, at Nanna Seidelin mødte Eva Kristiansen, HR Manager ved Microsoft Development Center Copenhagen, som er et af Microsoft’s strategiske udviklingscenter i Europa og beliggende i Kgs. Lyngby. En kort, gensidig præsentation førte til et efterfølgende møde og indgåelse af samarbejdsaftalen. Så snart kan elever fra en lokal skoleklasse glæde sig til at opleve Microsoft’s produktudvikling indefra og få en dialog med medarbejderne om, hvilket arbejdsliv deres uddannelse har ført med sig.

Girls’ Day in Science

En af de Jet-Net.dk aktiviteter, som Microsoft fandt interessant, set i lyset af virksomhedens rekrutteringsbehov, var den årlige kampagnedag, Girls’ Day in Science – i år den 30. november. På denne dag inviterer virksomheder over hele landet grundskole- og gymnasiepiger indenfor til at arbejde med praktiske og virksomhedsrelaterede naturvidenskabelige/tekniske opgaver, der interesserer piger.

“Vi er meget optaget af også at løfte pigers interesse for at vælge en uddannelse inden for IT, så vi både kan rekruttere kvinder og mænd til Microsoft. Jet-Net.dk sætter dette perspektiv på den nationale dagsorden med deres aktiviteter, fx gennem den årlige kampagnedag Girls’ Day in Science. Det arbejde vil vi gerne støtte op om som ambassadører for netværket, da vi mener, at det er til gavn for dansk konkurrenceevne og dermed for vores samfund,” siger Charlotte Mark, Managing Director, Microsoft Development Center Copenhagen.

Første kvinde i Jet-Net.dk’s erhvervsprædium

”Jet-Net.dk er dannet for at øge andelen af unge, som vælger en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi, da optaget er for lavt til at dække efterspørgslen. Med Microsoft som ny kernevirksomhed, der arbejder for at motivere endnu flere virksomheder til at indgå samarbejder mellem skoler og gymnasier, er vi utroligt glade for samtidig at kunne byde den første kvinde velkommen i erhvervspræsidiet,” siger Nanna Seidelin.

Om Microsoft Development Center Copenhagen

Centret er et af de få udviklingscentre Microsoft har i Europa, hvor produkterne bliver udviklet af højt specialiserede teams

– 90 % af medarbejderne er udviklere

– 50 % er ikke danskere

– Centret har ansatte fra mere end 40 nationaliteter, som gør Microsoft til en af de meste globale virksomheder i Danmark.


Udviklingscentret blev stiftet i 2002 efter opkøb af Navision-Damgaar, og i Danmark udvikles primært forretningssystemer.

Microsoft Development Center Copenhagen flyttede for nyligt ind med Microsoft Danmark, som markedsfører alle Microsofts produkter på det danske marked, i et helt nyt domicil i Lyngby, designet af Henning Larsen Architects.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt