Science Day på Syddansk Universitet – Det Tekniske Fakultet

Kom og afprøv dine programmeringsevner i Scratch og din viden om kemiske grundstoffer og reaktionsligninger.

2. oktober 2024

09:00 - 14:00

Syddansk Universitet
Det Tekniske Fakultet
Moseskovvej 67
5230 Odense M

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1. september 2024

Velkommen til Science Day på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet.

Igennem workshops, oplæg, mødet med vores studerende og rundvisning på fakultet får I et indblik i og en smagsprøve på, hvad ingeniører kan beskæftige sig med, og hvad en ingeniøruddannelse kan handle om.
I vil møde inspirerende rollemodeller, blive vist rundt i vores studiemiljøer og laboratorier og ikke mindst få en sjov og faglig dag i godt selskab. Vi står for forplejning og indhold, så kom ud til os med højt humør og en laptop under armen.

Man kan tilmelde sig igennem sin gymnasielærer, men du behøver ikke komme med hele din klasse. Man må gerne komme og deltage på egen hånd eller fx som sabatister.
Vælg, hvilken workshop du vil deltage i, når du tilmelder dig. Niveauet tilpasses efter deltagerne.

Vi glæder os til at tage imod dig / jer og give jer en god, spændende og sjov dag.

Program

Fælles velkomst til Syddansk Universitets ingeniøruddannelser inkl. kaffe og croissanter
Rundvisning på Det Tekniske Fakultet
Vælg mellem disse workshops: - Scratch – intro til blokprogrammering
- VR-workshop om kemi
Frokost med studerende
Studieliv, uddannelsesvalg og karriere
Evaluering og tak for i dag

Aktiviteter

Vælg, hvilken workshop du vil deltage i, når du tilmelder dig. Niveauet tilpasses efter deltagerne, så alle fra 1. – 3. årgang og studenter er velkomne.

Workshop

Scratch – intro til blokprogrammering (max 30 deltagere)

I denne workshop bliver deltagerne introduceret til det visuelle programmeringssprog Scratch. Her får de i grupper til opgave at navigere en (virtuel) drone igennem en by for at hente nogle pizzaer, som skal leveres til den lokale skoles klassefest. Det handler om at finde den hurtigste rute fra pizzariaet til skole – uden at dele skolens pizzaer med byens måger. Til sidst uddeles der point til holdet med den hurtigste og mest elegante pizzalevering.

Der behøves absolut ingen erfaring med programmering for at deltage i denne workshop. Det er en sjov og engagerende workshop, hvor teamarbejde er essentielt.

Workshoppen afholdes af Softwarestuderende.

Workshop

VR-workshop om kemi (max 30 deltagere)

Har du styr på dine reaktionsligninger? Forhåbentlig – for din kemiprofessor er gået fra forstanden og har låst dig og dine venner inde i kemilaboratoriet! I er nu afhængige af jeres viden om kemiske grundstoffer og reaktioner for at løse laboratoriets gåder og finde vejen ud, inden det er for sent.
Da det kun er én person, der har VR-brillen på ad gangen, er eleverne nødt til at kommunikere sammen om det, der sker i den virtuelle verden. De får dermed talt en hel masse om kemi, uden at de nødvendigvis selv lægger mærke til det.

Workshoppen afholdes af studerende fra Spiludvikling og læringsteknologi

 

Vigtig information

  • Syddansk Universitet serverer frokost.

 

Forberedelse

Til Science Day hører en undervisningspakke med aktiviteter som forberedelse til Science Day. Aktiviteterne gennemføres hjemme på skolen for hele klassen. Undervisningspakken indeholder blandt andet en podcastserie, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job.

Foruden aktiviteterne i undervisningspakken beder vi jer gøre følgende forberedelser, inden I møder op til Science Day:

  • Læs grundigt alle oplysninger om dagen.
  • Besøg Syddansk Universitets hjemmeside og undersøg, hvem de er, og hvad de laver.
  • Lad eleverne skrive spørgsmål ned, som de gerne vil have svar på af de rollemodeller, de møder til Science Day. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid.

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt