Science Day på Syddansk Universitet – Det Tekniske Fakultet

Hvordan kan vi øge livskvaliteten hos en person med funktionsnedsættelse? Hvordan styrer man et projekt, og hvilke agile metoder kan man bruge? Kan du ved hjælp af VR kæmpe dig vej tilbage til jorden fra den rumstation, du er fanget på?

4. oktober 2023

09:00 - 14:30

Syddansk Universitet
Det Tekniske Fakultet
Moseskovvej 67
5230 Odense M

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1. september 2023

Velkommen til Science Day på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Gennem workshops, oplæg, mødet med vores studerende og rundvisning på fakultet får I et indblik i og en smagsprøve på, hvad ingeniører kan beskæftige sig med, og hvad en ingeniøruddannelse kan handle om. I vil møde inspirerende rollemodeller, blive vist rundt i vores studiemiljøer og laboratorier og ikke mindst få en sjov og faglig dag i godt selskab. Vi står for forplejning og indhold, så kom ud til os med højt humør og en laptop under armen.

Vælg, hvilken af de tre workshops du vil deltage i, når du tilmelder dig. Niveauet tilpasses efter deltagerne. Så vi imødekommer, om det drejer sig om udskoling, eller 1, 2 eller 3. årgang. Vi sørger for, at niveauet er tilpas for alle, der har lyst til at deltage.

Program

Fælles velkomst til Syddansk Universitets ingeniøruddannelser inkl. kaffe og croissanter
Rundvisning på Det Tekniske Fakultet
Vælg mellem disse workshops: - Sundhed igennem teknologi
- Connection Issue – en Virtuel Reality workshop i fysik
- Lær Scrum med LEGO
Frokost med studerende fra vores forskellige uddannelser
Workshops fortsat
Studieliv, uddannelsesvalg og karriere
Evaluering og tak for i dag

Aktiviteter

Vælg, hvilken af de tre workshops du vil deltage i, når du tilmelder dig. Niveauet tilpasses efter deltagerne, så alle fra 1. – 3. årgang og studenter er velkomne.

Workshop

Sundhed igennem Teknologi (30 pladser)

Flere mennesker har på grund af funktionsnedsættelse svært ved at indgå på lige fod med andre i samfundet. I mange tilfælde er det dog muligt at gøre dem mere selvhjulpne og dermed øge deres livskvalitet ved at udvikle og implementere sundheds- og velfærdsteknologiske løsninger. Denne workshop omfatter udviklingsprocessen fra idé til koncept, hvor deltagerne i teams samarbejder om at identificere kritiske problemstillinger og omsætte dem til idéer.

Workshop

Connection Issue – en Virtuel Reality workshop i fysik (30 pladser)

Du er fanget på en rumstation og skal kæmpe dig vej gennem robotter og ødelagte kredsløb for at komme tilbage til jorden. Heldigvis har du dine venner på jorden til at hjælpe dig, men kan I klare det? Connection Issue er et VR-spil, der tester dig i brugen af Ohms og Kirchhoffs love, mens du har det sjovt. I workshoppen gennemgår vi først teorien bag, inden du og din gruppe skiftes til at tage headset på og sammen løse de opgaver, I møder i spillet.

Workshop

Lær Scrum med LEGO (30 pladser)

Product-Backlog, Scrum-master, Product Owner og Sprints? Projektstyring og agile metoder? Hvad er det alt sammen for noget, og hvorfor er det interessant for et projekt? Alt det og meget mere ser vi på i denne workshop.

Vigtig information

  • Syddansk Universitet serverer frokost.

Forberedelse

Til Science Day hører en undervisningspakke med aktiviteter som forberedelse til Science Day. Aktiviteterne gennemføres hjemme på skolen for hele klassen. Undervisningspakken indeholder blandt andet en podcastserie, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job.

Foruden aktiviteterne i undervisningspakken beder vi jer gøre følgende forberedelser, inden I møder op til Science Day:

  • Læs grundigt alle oplysninger om dagen.
  • Besøg Syddansk Universitets hjemmeside og undersøg, hvem de er, og hvad de laver.
  • Lad eleverne skrive spørgsmål ned, som de gerne vil have svar på af de rollemodeller, de møder til Science Day. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid.
  • Se vores film om disse ingeniøruddannelser:

 

Velfærdsteknologi

Lærings- og Oplevelsesteknologi 

Software 

Robotteknologi 

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Vil du give dine elever en inspirerende dag med naturvidenskab og teknologi? Så er Science Day sikkert noget for jer. Science Day er tidligere kendt som Girls’ Day in Science, men har i år ændret navn til Science Day, hvor både drenge og piger deltager.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt