Science Day hos Topsoe

Hvordan kan vi løse de globale udfordringer, og hvilke egenskaber kan være vigtige, når vi arbejder med at løse verdens sværeste problemer gennem grøn omstilling?

2. oktober 2024

09:00 - 14:30

Topsoe
Haldor Topsøe Allé 1
2800 Lyngby

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1. september 2024

Fuldt booket

Hos Topsoe vil I møde nogle af vores problemløsere, som er med til at løse globale udfordringer. Gennem virkelighedsnære workshops får I en forsmag på, hvordan vi sammen finder løsninger til verdens problemer og den grønne omstilling. Vi skal også snakke om, hvad en karrierevej inden for teknologi og naturvidenskab kan føre til.

Program

Fælles velkomst
Introduktion til Topsoe: Verdens udfordringer og de videnskabelige løsninger
Workshops
Pause
Workshops
Frokost
Walk’n Talk med problemløserne i Topsoe
Workshops
Quiz med præmie
Evaluering, opsamling og tak for i dag

Aktiviteter

Eleverne inddeles i tre grupper og roterer mellem de tre workshops i løbet af dagen.

Workshop 1

Fremstilling af en katalysator

Her skal eleverne forsøge at efterligne fremstillingen af en katalysator, som den ville blive fremstillet i vores laboratorier. Til denne opgave gælder det om at kunne blande de rigtige ingredienser i de rigtige mål.

Workshop 2

Fyld en reaktor

Her skal eleverne forestille sig, at de hjælper en af vores raffinaderikunder med at fylde deres reaktorer med katalysator. Ud fra forskellige elementer, som de får fra os, skal de forsøge at møde kundens krav til ydeevnen af deres reaktor og det færdige produkt.

Workshop 3

People Power-to-X

Alle færdigheder er vigtige i den grønne omstilling. Til denne workshop sætter vi fokus på, hvilke egenskaber der kan være vigtige, når man arbejder med at løse verdens sværeste problemer – og hvordan disse egenskaber kommer til udtryk i hverdagsaktiviteter.

Vigtig information

  • Topsoe serverer frokost.

Forberedelse

Det kræver forberedelse hjemme på skolen at deltage i Science Day. Forberedelsen består af følgende aktiviteter:

  1. Kontakt Topsoe i god tid inden Science Day. Det er vigtigt, at I taler sammen inden besøget og afstemmer forventninger til hinanden og dagen, ligesom der kan være praktiske detaljer, som skal på plads. Du finder kontaktoplysningerne i den e-mail, som du modtog, da du tilmeldte klassen Science Day.
  2. Brug denne undervisningspakke som forberedelse til Science Day. Undervisningspakken indeholder øvelser og oplæg til diskussion på klassen. Afsæt to lektioner i uge 39 eller 40 – før Science Day. Undervisningspakken indeholder også podcastserien ‘Min vej’, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job. Inddrager du podcastserien, skal du afsætte mere end to lektioner.

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt