Science Day hos Topsoe

Hvordan kan vi løse de globale udfordringer, og hvilke egenskaber kan være vigtige, når vi arbejder med at løse verdens sværeste problemer gennem grøn omstilling?

4. oktober 2023

09:00 - 14:30

Topsoe
Haldor Topsøe Allé 1
2800 Lyngby

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1. september 2023

Fuldt booket

Hos Topsoe vil I møde nogle af vores problemløsere, som er med til at løse globale udfordringer. Gennem virkelighedsnære workshops får I en forsmag på, hvordan vi sammen finder løsninger til verdens problemer og den grønne omstilling. Vi skal også snakke om, hvad en karrierevej inden for teknologi og naturvidenskab kan føre til.

Program

Fælles velkomst
Introduktion til Topsoe: Verdens udfordringer og de videnskabelige løsninger
Workshops
Pause
Workshops
Frokost
Walk’n Talk med problemløserne i Topsoe
Workshops
Quiz med præmie
Evaluering, opsamling og tak for i dag

Aktiviteter

Eleverne inddeles i tre grupper og roterer mellem de tre workshops i løbet af dagen.

Workshop 1

Fremstilling af en katalysator

Her skal eleverne forsøge at efterligne fremstillingen af en katalysator, som den ville blive fremstillet i vores laboratorier. Til denne opgave gælder det om at kunne blande de rigtige ingredienser i de rigtige mål.

Workshop 2

Fyld en reaktor

Her skal eleverne forestille sig, at de hjælper en af vores raffinaderikunder med at fylde deres reaktorer med katalysator. Ud fra forskellige elementer, som de får fra os, skal de forsøge at møde kundens krav til ydeevnen af deres reaktor og det færdige produkt.

Workshop 3

People Power-to-X

Alle færdigheder er vigtige i den grønne omstilling. Til denne workshop sætter vi fokus på, hvilke egenskaber der kan være vigtige, når man arbejder med at løse verdens sværeste problemer – og hvordan disse egenskaber kommer til udtryk i hverdagsaktiviteter.

Vigtig information

  • Topsoe serverer frokost.

Forberedelse

Til Science Day hører en undervisningspakke med aktiviteter som forberedelse til Science Day. Aktiviteterne gennemføres hjemme på skolen for hele klassen. Undervisningspakken indeholder blandt andet en podcastserie, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job.

Foruden aktiviteterne i undervisningspakken beder vi jer gøre følgende forberedelser, inden I møder op til Science Day:

  • Læs grundigt alle oplysninger om dagen.
  • Besøg Topsoes hjemmeside og undersøg, hvem de er, og hvad de laver.
  • Lad eleverne skrive spørgsmål ned, som de gerne vil have svar på af de rollemodeller, de møder til Science Day. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid.

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Vil du give dine elever en inspirerende dag med naturvidenskab og teknologi? Så er Science Day sikkert noget for jer. Science Day er tidligere kendt som Girls’ Day in Science, men har i år ændret navn til Science Day, hvor både drenge og piger deltager.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt