Science Day hos Midtbyens Gymnasium

Hvilke værktøjer bruger man i medievidenskaben til at producere feeds til sociale medier? Kom og prøv de informationsteknologiske værktøjer, når I skal lave jeres egen medieproduktion.

4. oktober 2023

09:00 - 15:00

Midtbyens Gymnasium
Banegårds Allé 1
8800 Viborg

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

15. september 2023

Fuldt booket

Sociale medier spiller en meget stor rolle, når virksomheder og organisationer kommunikerer med verden. På denne dag kan I på Midtbyens Gymnasium afprøve arbejdet som social media manager. I får et kig ned i medievidenskabens værktøjskasse, når I producerer feeds til sociale medier, og I afprøver konkret medieproduktion og informationsteknologiske værktøjer. I får også et indblik i de mange forskellige uddannelser og jobmuligheder, der findes inden for kommunikation og medieproduktion. I møder en ung journalist, der fortæller om sin egen vej ind i medieverdenen og en studerende fra digitale medier på Aalborg Universitet.

Program

Velkommen til Midtbyens Gymnasium
Rundvisning
Karriereoplæg: Min vej ind i medieverdenen
Workshops
Frokost
Workshops fortsat og inspiration til uddannelsesvalg
Evaluering og tak for i dag

Aktiviteter

Web-journalistens arbejdsredskaber
Dagens journalistiske opgave
Medieproduktion
Mediestrategi på de sociale medier

Vigtig information

  • Midtbyens Gymnasium serverer frokost.

Forberedelse

Til Science Day hører en undervisningspakke med aktiviteter som forberedelse til Science Day. Aktiviteterne gennemføres hjemme på skolen for hele klassen. Undervisningspakken indeholder blandt andet en podcastserie, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job.

Foruden aktiviteterne i undervisningspakken beder vi jer gøre følgende forberedelser, inden I møder op til Science Day:

  • Læs grundigt alle oplysninger om dagen.
  • Besøg Midtbyens Gymnasiums hjemmeside og undersøg, hvem de er, og hvad de laver.
  • Lad eleverne skrive spørgsmål ned, som de gerne vil have svar på af de rollemodeller, de møder til Science Day. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid.

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Vil du give dine elever en inspirerende dag med naturvidenskab og teknologi? Så er Science Day sikkert noget for jer. Science Day er tidligere kendt som Girls’ Day in Science, men har i år ændret navn til Science Day, hvor både drenge og piger deltager.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt