Science Day hos DTU

Kom og mød forskere og studerende på tværs af fagligheder og bliv klogere på, hvorfor mangfoldighed er en styrke, når der skal udvikles nye teknologier.

4. oktober 2023

09:00 - 15:00

DTU Lyngby Campus
Anker Engelunds Vej 1
2800 Kgs. Lyngby

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

1. september 2023

Fuldt booket

På DTU arbejder vi sammen på tværs af fagligheder og kulturer for at skabe en bæredygtig fremtid. Vores forskere og studerende beskæftiger sig med mange forskellige fagområder – fra byggeri, sundhed og design til miljø, IT og transport. Uanset fagområde er vi på DTU optagede af at udvikle teknologi, der kan forandre verden – og af at der ligger en styrke i diversitet. Uanset om diversiteten er kulturel, faglig, kønsrelateret eller andet, har vi den overbevisning, at diversitet fordrer innovation og kreativitet.

Programmet til Science Day indeholder både oplæg og workshopelementer. I vil møde forskere og studerende. Og I får et indblik i en række af de fagligheder, man møder på DTU. Programmet vil vise, at mangfoldighed er en styrke, og at der er plads til alle i arbejdet med at udvikle teknologi, som gør en forskel.

Program

Velkommen til DTU
DTU ScienceShow Studerende tager dig med på en både sjov og lærerig rejse ind i naturvidenskabens verden
Pause & minds-on aktivitet
Hvordan kan inklusion og diversitet bane vejen for innovation, iværksætteri og bæredygtig teknologi?Oplæg & innovationssprint v/ projektleder Marie Louise Pollmann-Larsen, adjunkt Dagny Valgeirsdottir og innovationskonsulent Ingrid Haug – alle tilknyttet projektet ’Technologies Leaving No One Behind’ på DTU's levende laboratorie for innovation og iværksætteri, DTU Skylab. Med udgangspunkt i udfordringer knyttet til ’mobilitet’, arbejder vi i grupper hvor vi brainstormer og konceptudvikler – og benytter os af nogen af de samme redskaber, som DTU’s studerende selv bruger i arbejdet med at skabe inkluderende og bæredygtige løsninger til gavn for samfundet.
Frokost
Hvordan kan inklusion og diversitet bane vejen for innovation, iværksætteri og bæredygtig teknologi?Fortsat arbejde. Vi slutter med at dele og inspirere hinanden med de nye inkluderende løsninger, vi er kommet frem med.
Pause
Unboxing the engineer: Falske sandheder om ingeniørerOplæg v/ ph.d.-studerende Frida Hammel, paneldebat med studerende v/ adjunkt Thomas Burø, forskningsassistent Sille Bastrup, samt lektor og forskningsleder Lærke Højgaard Christiansen – alle tilknyttet forskningsprojektet ’Diversity in Technology’
Evaluering og tak for i dag.

Vigtig information

  • DTU serverer frokost.
  • Eleverne skal medbringe mobiltelefon.

Forberedelse

Til Science Day hører en undervisningspakke med aktiviteter som forberedelse til Science Day. Aktiviteterne gennemføres hjemme på skolen for hele klassen. Undervisningspakken indeholder blandt andet en podcastserie, hvor fire unge fortæller om deres veje og omveje til uddannelse og job.

Foruden aktiviteterne i undervisningspakken beder vi jer gøre følgende forberedelser, inden I møder op til Science Day:

  • Læs grundigt alle oplysninger om dagen.
  • Besøg DTUs hjemmeside og undersøg, hvem de er, og hvad de laver.
  • Lad eleverne skrive spørgsmål ned, som de gerne vil have svar på af de rollemodeller, de møder til Science Day. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid.

I samarbejde med

Viden

Verdensmål

Undervisning

Science Day

Besøg en virksomhed, organisation eller uddannelsesinstitution til Science Day. Science Day inspirerer alle elever uanset køn, religion, etnicitet og kultur til en fremtid med naturvidenskab og teknologi.

Læs mere

Kontakt

Kontakt

Kontakt