Remote sensing

Kom og bliv klogere på remote sensing. Du får inspiration til din egen undervisning, og du møder en ekspert fra Klimatorium, som anvender data fra remote sensing. Du bliver introduceret til undervisningsmaterialer og en virksomhedscase, og du lærer at benytte EO-Browser, så du og dine elever selv kan hente og bruge data fra ESA’s Sentinel-satellitter. Undervejs er der mulighed for sparring med kolleger fra andre gymnasier.

29. april 2024

09:30 - 15:30

Naturvidenskabernes Hus
P.E. Eriksensvej 1
8850 Bjerringbro

Pris

Gratis
Gebyr på 500,- opkræves ved udeblivelse uden forudgående framelding.

Tilmeldingsfrist

22. april 2024

Hvordan forudsiger man vejret, overvåger skovrydning i Amazonas og askeskyer fra vulkanudbrud eller følger udvikling i vandstanden? En del af svaret er remote sensing.

Begrebet ’remote sensing’ dækker over indsamling af ’information’ på afstand. Informationen er tit elektromagnetisk stråling, fx fra atmosfæren eller jordoverfladen, og data optages i mange tilfælde fra satellit, blandt andet ESA’s Sentinel-satellitter.

Kurset om remote sensing er målrettet naturvidenskabelige undervisere i gymnasiet, særligt i fagene naturgeografi, fysik og geovidenskab. Fokus er på anvendelsen af remote sensing og data herfra i undervisningen, bl.a. ved hjælp af app’en EO-browser. På kurset vil deltagerne også møde klimacenteret, Klimatorium, og høre om deres anvendelse af remote sensing og deres virksomhedscase til gymnasiet.

På kurset bliver du klogere på remote sensing. Du vil møde en ekspert fra klimacenteret Klimatorium, som anvender data fra remote sensing, og blive introduceret til deres virksomhedscase til gymnasiet. Derefter kommer Jakob Kirknæs, der er lektor i naturgeografi, fysik og geovidenskab og præsenterer eksempler på undervisningsforløb- og materialer. Dagen bliver en blanding af oplæg og workshops, og du vil bl.a. lære at benytte EO-Browser, så du og dine elever selv kan hente og bruge data fra ESA’s Sentinel-satellitter. Undervejs kan du selvfølgelig sparre med fagkolleger fra andre gymnasier.

 

Program

Ankomst til Naturvidenskabernes Hus
Velkomst og introduktionv/ Jacob Højgaard Thinggaard, Udviklingskonsulent Naturvidenskabernes Hus
Oplæg og workshop 1v/ Klimatorium
Frokost
Oplæg med eksempler på undervisningsforløb- og materialerv/ Jakob Kirknæs, Lektor Roskilde Katedralskole
Pause
Workshop 2v/ Jakob Kirknæs, Lektor Roskilde Katedralskole
Afslutning og evaluering

Aktiviteter

På kurset får du:

  • Viden om remote sensing og forskellige anvendelsesmuligheder
  • Hands-on kendskab til at tilgå satellitdata fx gennem EO-browser
  • Inspiration til konkrete undervisningsforløb med inddragelse af remote sensing
  • Kendskab til undervisningsmaterialer og en virksomheds-case, som involverer brug af satellitdata

 

Vigtig information

  • Frokost og eftermiddagskaffe er inkluderet.
  • Bemærk, at selvom kurset er gratis, vil der blive opkrævet et gebyr på kr. 500,- hvis du udebliver uden forudgående framelding.

Oplægsholder

Jakob Kirknæs

Lektor

Roskilde Katedralskole

Kontakt

Kontakt

Kontakt