Indtryk fra Kloge Hænder-dagen 16. marts

Erhvervsuddannelserne og virksomhederne mangler kloge hænder. Derfor inviterer en række virksomheder elever fra 7. og 8. klasse indenfor.

16. marts inviterede virksomheder over hele landet skoleelever fra 7. og 8. klasse indenfor. Formålet med Jet-Net.dk-kampagnen var at åbne de unges øjne for erhvervsuddannelserne som et attraktivt alternativ til gymnasiet og et solidt springbræt til mange videregående uddannelser.

Hør undervisningsminister Ellen Trane Nørbys appel til virksomhederne om at åbne flere døre for de unge – indslaget i TV Avisen starter 13.06. (Slettes efter en periode af DR).

Oplev elever på besøg hos JENSEN Denmark på Bornholm. TV2-indslaget starter ca. ved 8.28. 

Hos Grundfos er 25 % af eleverne fra 8. klasse på de lokale skoler i Bjerringbro “I Lommen på en Lærling” – et én-til-én koncept, som virksomheden har kørt med i tre år. Se indslag fra TV2 MidtVest.

Det siger skoleleder Michael Jensen fra Bøgeskovskolen i Bjerringbro om forløbet: 
– Vores elever får en bedre ide om, hvad deres fremtid kunne være, og ikke mindst hvilken uddannelse de skal tage, for at det kan blive virkelighed. Som skole oplever vi mere afklarede og ofte også mere motiverede elever, efter de har været på besøg. Kloge Hænder er kortvarigt i forhold til fx en længere praktikperiode, men er godt til at stimulere elevernes lyst til at få mere at vide.

Hør direktør for Naturvidenskabernes Hus, Nanna Seidelin, fortælle om kampagnen på TV2 Fyn, som besøgte Hjernø Værktøjsfabrik i Odense. Her fik eleverne mulighed for at fremstille deres egne mønter.

Blandt andre virksomheder og skoler, der også åbnede deres døre for elever, var:

  • Danfoss på fire lokationer
  • Linak i Guderup
  • Vagn Pedersen Maskinfabrik i Horsens
  • NSM i Kolding
  • Solar i Vejen
  • Fårup Beton ved Randers
  • Olsen Metal i Rødovre
  • Mountain Top Industries i Frederikssund
  • Borremose Erhvervsefterskole i Nørager
  • Naturvidenskabernes Hus

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt

Forretningsbetingelser

Et medlemskab kan tegnes på alle tidspunkter af året og løber kalenderåret ud. Medlemskabet fornyes automatisk ved årsskiftet, medmindre det opsiges. Fakturering af medlemsgebyret sker i 1. kvartal. Virksomheden kan på ethvert tidspunkt opsige sit medlemskab. Ved manglende betaling ophører medlemskabet automatisk. Indbetalte medlemsgebyrer tilbagebetales ikke. Ved tilmelding giver virksomheden og Naturvidenskabernes Hus hinanden gensidig tilladelse til at bruge den anden parts logoer på hjemmesider/andre medier og i andet markedsføringsmateriale.  

Ændringer i medlemskab eller kontaktoplysninger mv. bedes fremsendt til Naturvidenskabernes Hus på kontakt@nvhus.dk (OBS ny e-mail: medlem@nvhus.dk).