Andreas Mogensen på besøg i Naturvidenskabernes Hus

150 elever fra 4. og 5. klasse fra Gudenådalens Friskole, Randers Realskole og Stoholm Skole har trænet som astronauter sammen med Danmarks første astronaut.

Mission X er et internationalt koncept, hvor børnene skal træne som astronauter, sætte sig ind i, hvordan man holder sig sund og i god form samt lave aktiviteter om rumfart.

Børn fra hele verden er med i den fælles mission. Hver gang de har udført en aktivitet, skal de indtaste det på https://trainlikeanastronaut.org/da. Her aktiverer de astronauten Astro-Charlie, der skal gå hele vejen op til Månen.

Eleverne startede 18. januar med at arbejde på skolen med aktiviteter omkring bevægelse og rumfart. I Naturvidenskabernes Hus skal de på astro-løb, hvor de bl.a. skal designe papirraketter og designe en træningsøvelse til vægtløshed. Desuden vil Andreas fortælle om sin mission til Rumstationen.

Elever fra 30 lande deltager i Mission X, der i Danmark har været koordineret af Tycho Brahe Planetarium siden 2013. Dette års Mission X løber frem til 28. april 2016.

Andreas Mogensens besøg er arrangeret i samarbejde med ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt