Andreas Mogensen på besøg i Naturvidenskabernes Hus

150 elever fra 4. og 5. klasse fra Gudenådalens Friskole, Randers Realskole og Stoholm Skole har trænet som astronauter sammen med Danmarks første astronaut.

Mission X er et internationalt koncept, hvor børnene skal træne som astronauter, sætte sig ind i, hvordan man holder sig sund og i god form samt lave aktiviteter om rumfart.

Børn fra hele verden er med i den fælles mission. Hver gang de har udført en aktivitet, skal de indtaste det på https://trainlikeanastronaut.org/da. Her aktiverer de astronauten Astro-Charlie, der skal gå hele vejen op til Månen.

Eleverne startede 18. januar med at arbejde på skolen med aktiviteter omkring bevægelse og rumfart. I Naturvidenskabernes Hus skal de på astro-løb, hvor de bl.a. skal designe papirraketter og designe en træningsøvelse til vægtløshed. Desuden vil Andreas fortælle om sin mission til Rumstationen.

Elever fra 30 lande deltager i Mission X, der i Danmark har været koordineret af Tycho Brahe Planetarium siden 2013. Dette års Mission X løber frem til 28. april 2016.

Andreas Mogensens besøg er arrangeret i samarbejde med ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt

Forretningsbetingelser

Et medlemskab kan tegnes på alle tidspunkter af året og løber kalenderåret ud. Medlemskabet fornyes automatisk ved årsskiftet, medmindre det opsiges. Fakturering af medlemsgebyret sker i 1. kvartal. Virksomheden kan på ethvert tidspunkt opsige sit medlemskab. Ved manglende betaling ophører medlemskabet automatisk. Indbetalte medlemsgebyrer tilbagebetales ikke. Ved tilmelding giver virksomheden og Naturvidenskabernes Hus hinanden gensidig tilladelse til at bruge den anden parts logoer på hjemmesider/andre medier og i andet markedsføringsmateriale.  

Ændringer i medlemskab eller kontaktoplysninger mv. bedes fremsendt til Naturvidenskabernes Hus på kontakt@nvhus.dk (OBS ny e-mail: medlem@nvhus.dk).