Naturvidenskabernes Hus på Folkemødet. Fokus på pigemangel inden for IT, teknologi og naturvidenskab

Ligesom sidste år drager en lille delegation fra Naturvidenskabernes Hus til Folkemødet på Bornholm den 13. – 16. juni.

Det drejer sig om konstitueret direktør, Maiken Lykke Lolck, programchef for Tektanken, Jeppe Hust, kommunikationschef, Bjørn Kock Lærkedahl og projektleder, Jannik Tovgaard-Olsen.

Fokus på folkemødedeltagelsen i år bliver på den vigtige dagsorden omkring manglen på piger og kvinder i IT, teknologi og naturvidenskab. Naturvidenskabernes Hus står bag den landsdækkende kampagnedag Girls’ Day in Science, hvor piger fra 7. – 10. klasse fra grundskolen og gymnasiet besøger virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer i hele landet.

Erfaringer med skolevirksomhedssamarbejde fra blandt andet Girls’ Day in Science vil Naturvidenskabernes Hus bringe med til Bornholm og ind i de arrangementer, som vi deltager i.

Tag meget gerne fat i os på forhånd eller på Bornholm, hvis du vil tale mere om, hvordan vi med skolevirksomhedssamarbejde kan inspirere unge til en fremtid med IT, teknologi og naturvidenskab.

VORES DEBAT PÅ FOLKEMØDET: FLERE PIGER I TECH? KAN SKOLER OG VIRKSOMHEDER KNÆKKE KODEN?

Lørdag den 15. juni mellem 13.30 og 14.15 er vi sammen med Fremstillingsindustrien værter for en spændende debat om piger i teknologi. Debatten styres af uddannelsesredaktør, Jacob Fuglsang fra Politiken.

BESKRIVELSEN FRA FOLKEMØDEPROGRAMMET

Flere piger i tech? Kan skoler og virksomheder knække koden?
Vil piger ikke kode, bygge eller udvikle teknologi? Faktum er, at pigemanglen på mange naturvidenskabelige og tekniske uddannelser giver et underskud af kvinder i brancher, der sukker efter arbejdskraft. Er løbet kørt, eller mangler pigerne den rette motivation og forståelse for mulighederne? Kom til debatten, der stiller spørgsmålet, om et bedre samarbejde mellem skoler og virksomheder er en del af svaret. For hvem har ansvaret? Skal skolerne blive bedre til at koble fagene med praksis i tekniske brancher? Skal virksomhederne åbne dørene og vise, at man med viden om teknologi og naturvidenskab kan gøre en forskel for mennesker ved at arbejde med de helt store problemstillinger som fx klimaforandringerne? Med udgangspunkt i erfaringer og viden fra kampagnen Girls’ Day in Science byder Tektanken – Danmarks største netværk for skolevirksomhedssamarbejde – velkommen til debatten.

PANELDELTAGERE

Maiken Lykke Lolck, Direktør, Naturvidenskabernes Hus
Dorte Lange, Næstformand, Danmarks Lærerforening
Louise Pihl, Underdirektør, Dansk Byggeri
Mette Fjord Sørensen, Chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed, Dansk Industri.

NATURVIDENSKABERNES HUS’ FOLKEMØDE-PROGRAM:

Her følger en oversigt over, hvor du kan møde os. Vi vil derudover deltage i netværks- og sociale arrangementer fra torsdag til søndag, så kontakt os endelig for en snak.

Følg med på vores Twitter-profil @nvhus.dk for løbende opdateringer.

Maiken Lykke Lolck deltager i panelet i følgende debatter:

TORSDAG DEN 13. JUNI. 14:00 – 14:50. C29 CIRKUSPLADSEN.

Er STEM kun for drenge? 

Hvordan får vi flere unge piger til at interessere sig for STEM?

TORSDAG DEN 13. JUNI. 16:00 – 17:00. C1 CIRKUSPLADSEN.

Hvorfor går ingeniører i blå skjorter? Kvinder i STEM.

Hvorfor lykkes vi ikke ret godt med at fastholde pigernes interesse for STEM-fagene.

LØRDAG DEN 15. JUNI. 13:30 – 14:15. J8 KÆMPESTRANDEN.

Flere piger i tech? Kan skoler og virksomheder knække koden?

Piger interesserer sig ikke for teknologi! Er samarbejde mellem skoler & virksomheder svaret?

OPTAKT TIL FOLKEMØDET PÅ TWITTER DEN 11. JUNI KL. 11.00 TIL 12.00.

Twitter-debat: 10.000 flere STEM-uddannede om 10 år: Hvordan klæder vi danskerne på med STEM-kompetencer til fremtiden? 

Mød Maiken til debatten. Maikens handle er @lolck. Debatten kører under ##FremtidensSTEMmer.

På Folkemødet er Teknologipagten og Aarhus Universitet vært ved et event med titlen ’Sådan træner du din drone’. Twitter-debatten fungerer som optakt.

Billedet fra Folkemødet øverst i midten er venligst stillet til rådighed af www.joshuatree.dk.

Vores debat om lørdagen er også et stop på vejen i på Teknologipagtens rute på Folkemødet. Ruten guider dig til de mest spændende arrangementer om teknologi og digitalisering på Folkemødet.

Læs mere hos Teknologipagten her.

Kontakt

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt

Forretningsbetingelser

Et medlemskab kan tegnes på alle tidspunkter af året og løber kalenderåret ud. Medlemskabet fornyes automatisk ved årsskiftet, medmindre det opsiges. Fakturering af medlemsgebyret sker i 1. kvartal. Virksomheden kan på ethvert tidspunkt opsige sit medlemskab. Ved manglende betaling ophører medlemskabet automatisk. Indbetalte medlemsgebyrer tilbagebetales ikke. Ved tilmelding giver virksomheden og Naturvidenskabernes Hus hinanden gensidig tilladelse til at bruge den anden parts logoer på hjemmesider/andre medier og i andet markedsføringsmateriale.  

Ændringer i medlemskab eller kontaktoplysninger mv. bedes fremsendt til Naturvidenskabernes Hus på kontakt@nvhus.dk (OBS ny e-mail: medlem@nvhus.dk).