Moon Camp Lærerkursus

Velkommen til vores kursus! Vi glæder os til at møde dig og andre lærere, som skal arbejde med en af ESA-skolemissionerne sammen med dine elever. Vær opmærksom på, at tilmeldingen er personlig, og du kun kan tilmelde én person ad gangen.

10:30 - 15:00

Naturvidenskabernes Hus
P.E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro

Pris

Kurset er gratis! No show-gebyr på 500 kr.

På kurset bliver du klogere på ESA’s skolemissioner, når vi gennemgår, hvilke aktiviteter der er i skolemissionen MOON CAMP med gode råd fra en erfaren underviser i Moon Camp-forløbet. Du vil møde en ekspert fra en dansk rumfartsvirksomhed, som vil fortælle, hvordan de i deres virksomhed arbejder med rumfart i Danmark. Du vil kunne sparre med kollegaer i workshops, hvor vi dykker ned i undervisningsmaterialet til Moon Camp. Der vil være tid til spørgsmål og refleksion undervejs.

Efter kurset er det nemt for dig og dine elever at komme godt i gang med undervisningsforløbet. ESA-skolemissioner vil give dig og dine elever en unik mulighed for at arbejde med undersøgende og praktisk undervisning på tværs af matematik, håndværk og design og natur/teknologi.

På kurset får du

  • Faglig forkælelse v. oplæg af en ekspert fra en space-virksomhed
  • Introduktion for tankerne og didaktikken bag undervisningsmaterialet til skolemissionen Moon Camp
  • Workshop – hands-on øvelser fra undervisningsmaterialet

Målet med kurset er

  • at du får viden om ESA-skolemissioner
  • at du får viden om skolemissionen Moon Camp, så du sammen med dine elever kan deltage i nationale og internationale konkurrencer
  • at du får kendskab til, hvilke virksomheder som arbejder i rumindustrien

Program

Velkommen til Naturvidenskabernes Hus v. Maddy Tizar Hansson
Status ESERO og ESA skolemission v. Maddy Tizar Hansson
Oplæg - ekspert fra en rumvirksomhed v. Dustin Paul Wilden, Chief Commercial Officer fra Trier Industries Hvordan arbejder Trier Industries i Danmark med rumfart?
Frokost
Oplæg - intro og erfaringer til ESA skolemission Moon Camp v. Lise Møller, folkeskolelærer på Farsø SkoleIntroduktion for tankerne bag undervisningsmaterialet til skolemissionen Moon Camp
Workshop v. Lise Møller Hands-on øvelser fra undervisningsmaterialet Moon Camp Spørgsmål og refleksion til undervisningsmaterialet
Opsamling og evaluering
Tak for i dag

Vigtig information

  • Medbring PC
  • Download programmet Tinkercad og opret konto
  • Vi sørger for frokost og eftermiddagskaffe

I samarbejde med

Oplægsholder

Undervisning

Rumfart med ESERO

Nå nye højder med astronomi og rumfart i undervisningen!

Læs mere

Naturfags­maraton

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver og en sjov, lokal konkurrencedag.

Læs mere

Kontakt

Kontakt