29 Silkeborg-virksomheder viser over 800 skoleelever en faglært fremtid

Omkring 840 skoleelever fra Silkeborg Kommune skal fra uge 40 og frem til november på besøg i lokale virksomheder, hvor de under kampagnen ”Kloge Hænder” skal se mulighederne med en erhvervsuddannelse.

Folkeskoleelever fra udskolingen, primært 8. klasser, i Silkeborg Kommune kommer fra den 30. september på besøg i lokale virksomheder. 29 virksomheder inviterer eleverne indenfor, når de under kampagnen Kloge Hænder Silkeborg vil inspirere de unge til en faglært fremtid.18 ud af 19 overbygningskoler i kommunen deltager med elever.

Konstitueret direktør i Naturvidenskabernes Hus, Maiken Lykke Lolck, glæder sig over, at Kloge Hænder Silkeborg igen inspirerer mange elever og lærere:

”Jeg er stolt over, at vi for andet år i træk sender hundredvis af skoleelever og deres lærere fra Silkeborg ud på en lang række af kommunens virksomheder. Vi har brug for, at flere unge ser mulighederne i en erhvervsuddannelse, så det er meget glædeligt, at vi igen har så stor opbakning.”

Kloge Hænder Silkeborg finder sted i et samarbejde mellem Silkeborg Kommunes Skoleafdeling og Tektanken, der er Naturvidenskabernes Hus’ landsdækkende netværk mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

ELEVER MØDER FAGLÆRTE ROLLEMODELLER

En af de virksomheder, der i år deltager i kampagnen, er Hvidtved Larsen, der producerer slamsugere. Her kommer eleverne til at møde både klejnsmede, elektrikere og konstruktører. Først skal de lære lidt om, hvordan de enkelte komponenter til en slamsuger monteres korrekt på en lastbil, hvorefter de selv skal prøve kræfter med at spule.

I Bilernes Hus kommer eleverne til at møde mekanikere og karrosseriteknikere, når der blandt andet skal udføres serviceeftersyn på en Audi og en BMW. Eleverne skal selv være med til at undersøge bilerne, hvilket blev lidt af et tilløbsstykke for både drenge og piger, da Bilernes Hus også sidste år deltog i Kloge Hænder.

Hos Kjellerup VVS/BEA skal eleverne lave deres egen blomsterkasse, som de kan tage med hjem efter besøget. Her møder de blikkenslagere, som blandt andet lærer dem at bukke og lodde. Fælles for alle arrangørerne er, at de præsenterer eleverne for rollemodeller, der fortæller om deres overvejelser omkring karrierevalg, jobfunktion og daglige arbejdsopgaver. Forud for besøgene arbejder eleverne med en opgave hjemme på skolen, som forbereder dem på den virksomhed, de kommer til at møde.

DANMARK HAR BRUG FOR FLERE FAGLÆRTE

Danmark kommer til at mangle faglærte hænder. Op mod 70.000 faglærte i 2025, hvis ikke mange flere søger ind på en erhvervsuddannelse. Det viser en analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd står bag. De unge skal derfor få øjnene op for de mange muligheder, som en erhvervsuddannelse kan føre med sig, og det er netop hensigten med Kloge Hænder.

Konstitueret direktør Maiken Lykke Lolck siger, at Naturvidenskabernes Hus er klar til at udrulle Kloge Hænder i andre kommuner. Kampagnen kan hjælpe kommunens elever med at få øje på de jobmuligheder, der findes i kommunens virksomheder.

”Kloge Hænder-kampagnerne fokuserer på, at man med en faglært fremtid kan få et spændende arbejde, hvor man kan gøre en stor forskel. Det vil vi gerne vise de unge mennesker overalt i Danmark,” siger Maiken Lykke Lolck.

Kloge Hænder i Silkeborg afvikles for andet år i træk. Konceptet er på vej i flere andre kommuner også.

Fakta

Om Kloge Hænder i Silkeborg

  • Kloge Hænder er en kampagne, der viser folkeskoleelever mulighederne med en erhvervsuddannelse ved at eleverne kommer på besøg i en lokal virksomhed.
  • 18 ud af 19 overbygningsskoler besøger 29 virksomheder på i alt 42 virksomhedsbesøg.
  • Hos virksomhederne møder eleverne faglærte rollemodeller, der fortæller om deres karrierevalg, jobfunktion og arbejdsopgaver.
  • Kloge Hænder afvikles i Silkeborg Kommune fra uge 40 og frem med elever fra primært 8. klasse.
  • Kloge Hænder er arrangeret af landets største netværk for skolevirksomhedssamarbejde, Tektanken, der hører under Naturvidenskabernes Hus.
  • Tektanken er støttet af Fremstillingsindustrien, Novo Nordisk Fonden, Nordea Fonden, Lundbeckfonden og Villum Fonden.

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt