Virkelige udfordringer til din skole 

Sæt fokus på praksisfaglighed og naturfag med vores undervisningsforløb til grundskolen. Forløbene finder sted på jeres skole, hos en virksomhed eller i Naturvidenskabernes Hus, og vi har forløb til alle klassetrin. Søg i søgefeltet, eller filtrer på klassetrin og sted, og find det tilbud, der passer bedst til dig og din klasse.

Klasse

Sted

Datalogning med micro:bit på jorden og i rummet

Datalogning er en stor del af vores hverdag her på jorden, men også på Den Internationale Rumstation (ISS) er astronauterne meget afhængige af datalogning. Nu kan dine elever øve sig på at datalogge ved hjælp en micro:bit.

Læs mere

Naturfagsræs – tilbud til specialklasser

Der er plads til fordybelse og sjove aktiviteter, når der skal arbejdes med robotter.

Læs mere

Naturfags­maraton

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver og en sjov, lokal konkurrencedag.

Læs mere

Science Day

Vil du give dine elever en inspirerende dag med naturvidenskab og teknologi? Så er Science Day sikkert noget for jer. Science Day er tidligere kendt som Girls’ Day in Science, men har ændret navn til Science Day, hvor både drenge og piger deltager.

Læs mere

Naturheltenes Dag – Forskningens Døgn

Kom og mød selveste Naturhelten og eksperter fra Revas, der lærer dine elever, hvordan vi kan sortere vores affald.

Læs mere

Lego SPIKE – Dyrehospitalet

Eleverne skal bygge Lego-dyret Otto, som de skal få til at gøre bestemte ting ved hjælp blokprogrammering.

Læs mere

Stop madspild

Hvordan kan vi bruge naturvidenskaben til at mindske madspild? Det skal eleverne undersøge i dette forløb, som foregår i Naturvidenskabernes Hus.

Læs mere

Minimaraton

Tag dine indskolingselever med til en dag fuld af opfindelser, kreativitet og sjov. Minimaraton udspringer fra det populære Naturfagsmaraton.

Læs mere

Med Paxi til Månen

Vi flyver til Månen i rumdragter og undersøger, hvordan ting opfører sig på Månen

Læs mere

Byg din egen sø

Hvordan opfører vand sig? Hvad betyder vægten for, om noget kan bevæges eller flyttes? Vi skal undersøge vand, og om man egentlig kan bygge sin egen sø.

Læs mere

Smådyrssafari

De vilde insekter og smådyr er i tilbagegang og verdens biodiversitet bliver ringere og ringere. Det må vi gøre noget ved! Og jo mere man ved om naturen, jo større lyst får man til at passe på den.

Læs mere

Grønne Sammen

Er din klasse stærkere end den solenergi, der opsamles på 1 m2 solpaneler?
 Det finder I ud af, når I skal løfte vand om kap med de soldrevne pumper på Grundfos.

Læs mere

Flyt vandet – en del af Grønne Sammen

Der er plads til at samarbejde, konstruere og eksperimentere når eleverne med rør, render og pæle skal bygge baner, der kan flytte vand over en vold i vores udeområde.

Læs mere

Seje enzymer

Kom med i laboratoriet i Naturvidenskabernes Hus, hvor eleverne skal udføre småforsøg med seje enzymer.

Læs mere

Naturfags­maraton Bootcamp

Hvordan bygger man en flydebro, et køretøj, der kan rense stranden for plast, eller en kuglebane, der kan få en kugle til at trille præcis 20 sekunder?

Læs mere

Marsvandring

Dine elever skal på Marsvandring med rumdragter og hjelme og styre små teknologier, der kan indsamle prøver på Mars.

Læs mere

Bæredygtig vandforsyning i fremtidens bolig – Åbent forløb

Hvordan kan vi ved at rense spildevand i vores bolig og bruge smarte teknologier nedsætte forbruget af rent drikkevand?

Læs mere

Bæredygtig vandforsyning i fremtidens bolig

Hvordan kan vi ved at rense spildevand i vores bolig og bruge smarte teknologier nedsætte forbruget af rent drikkevand?

Læs mere

Sundhed og trivsel med fablerobotter

Hvordan kan vi bruge teknologi til at øge sundhed og trivsel blandt ældre mennesker på et plejehjem? Det skal eleverne undersøge i dette forløb, hvor de både skal besøge et plejehjem og Naturvidenskabernes Hus.

Læs mere

Det ideelle astronautteam

Eleverne skal måle på deres kroppe og håndtere etiske dilemmaer om grænser for brug af data om vores kroppe. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.

Læs mere

Det rene vand

Eleverne skal undersøge, hvordan forskellige typer af membraner kan bruges til at rense vand. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.

Læs mere

3D-print i et isoleret miljø

Eleverne skal designe og 3D-printe et objekt, der kan bruges i et isoleret miljø med begrænsede ressourcer. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.

Læs mere

Frikvarter i Virtual Reality

Eleverne skal designe et storyboard til en video, der kan afstresse astronaut Andreas Mogensen, mens han er på Den Internationale Rumstation ISS. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som Andreas Mogensen skal udføre, mens han er i rummet.

Læs mere

Vægtløs fitness

Eleverne skal designe et træningsprogram til en astronaut i vægtløs tilstand. Forløbet er omsat fra et af de forsøg, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation ISS.

Læs mere

Kontakt

Kontakt