Murer

Eleverne skal have murerskeen i hånden, når de skal opmure deres egne minihuse. Husene kan isoleres med forskellige materialer. Brug minihusene til at undersøge isoleringsevne, varmeoverførsel og varmetab. 

Som murer kan du arbejde på forskellige byggeprojekter – fra de helt store erhvervsbyggerier og boligblokke til små villahuse. Du kommer hele vejen rundt om byggeriet – fra arbejdstegning og materialevalg til konstruktion af et færdigt og smukt byggeri.

En muret facade er et bæredygtigt valg, fordi det kræver minimalt vedligehold og kan holde i flere hundrede år, når håndværket først er lavet korrekt. Det kræver, at du som murer leverer høj kvalitet hver dag. Arbejdet som murer kræver derfor et godt håndelag, millimeterpræcision, omhyggelighed, en god forståelse for forskellige materialer samt evnen til at samarbejde med andre håndværkere fra byggebranchen.

I opgaven skal eleverne trække i arbejdstøjet og have murerskeen med mørtel i hånden, når de skal opmure små huse. Nogle af husene kan isoleres med forskellige materialer. Når mørtlen er hærdet, kan minihusene med fordel bruges i fysik/kemi til at undersøge isoleringsevne, når I skal arbejde med varmeoverførsel og varmetab.

På videoen fortæller Nikolaj, som er murerlærling, om arbejdet som murer. Han giver også gode råd til, hvordan I kan arbejde med opgaven.

Klasse

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag

Biologi, Uddannelse og job, Fysik/kemi, Geografi

Sted

På skolen, Hos en virksomhed

I samarbejde med

Viden

Fællesfaglige fokusområder

Fællesfaglige fokusområder

Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget

Med et forløb til det fællesfaglige fokusområde Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget får eleverne en introduktion til, hvordan ny teknologi og øget bevidsthed om naturgrundlaget kan skabe mere produktion med fokus på bæredygtighed.

Læs mere

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Personvogns­mekaniker

Eleverne skal en tur på værkstedet, når de skal undersøge og udskifte reservedele på en af de vigtigste dele på en bil, nemlig bremsesystemet. Eleverne skal også fejlfinde og reparere et trailerlys.

Læs mere

Industritekniker

Eleverne skal som industriteknikere designe en 3D-tegning af en udstiksform. Hvis I samarbejder med en virksomhed, kan de måske omsætte den bedste af elevernes arbejdstegninger til et fysisk produkt til skolen.

Læs mere

Elektriker

Eleverne skal montere forskellige elinstallationer – kabler, stikkontakter og lampesteder – på en prøveopsætning. Opgaven kræver adgang til skolens fysik/kemi-lokale.

Læs mere

Andre forløb

Kontakt

Kontakt