Murer

Eleverne skal have murerskeen i hånden, når de skal opmure deres egne minihuse. Husene kan isoleres med forskellige materialer. Brug minihusene til at undersøge isoleringsevne, varmeoverførsel og varmetab. Opgaven er til elever i 7. – 10. klasse.

Som murer kan du arbejde på forskellige byggeprojekter – fra de helt store erhvervsbyggerier og boligblokke til små villahuse. Du kommer hele vejen rundt om byggeriet – fra arbejdstegning og materialevalg til konstruktion af et færdigt og smukt byggeri.

En muret facade er et bæredygtigt valg, fordi det kræver minimalt vedligehold og kan holde i flere hundrede år, når håndværket først er lavet korrekt. Det kræver, at du som murer leverer høj kvalitet hver dag. Arbejdet som murer kræver derfor et godt håndelag, millimeterpræcision, omhyggelighed, en god forståelse for forskellige materialer samt evnen til at samarbejde med andre håndværkere fra byggebranchen.

I opgaven skal eleverne trække i arbejdstøjet og have murerskeen med mørtel i hånden, når de skal opmure små huse. Nogle af husene kan isoleres med forskellige materialer. Når mørtlen er hærdet, kan minihusene med fordel bruges i fysik/kemi til at undersøge isoleringsevne, når I skal arbejde med varmeoverførsel og varmetab.

På videoen fortæller Nikolaj, som er murerlærling, om arbejdet som murer. Han giver også gode råd til, hvordan I kan arbejde med opgaven.

Klasse

Fag

Sted

I samarbejde med

Viden

Fællesfaglige fokusområder

Kontakt

Mere til samme klassetrin

Andre forløb

Kontakt

Kontakt

Forretningsbetingelser

Et medlemskab kan tegnes på alle tidspunkter af året og løber kalenderåret ud. Medlemskabet fornyes automatisk ved årsskiftet, medmindre det opsiges. Fakturering af medlemsgebyret sker i 1. kvartal. Virksomheden kan på ethvert tidspunkt opsige sit medlemskab. Ved manglende betaling ophører medlemskabet automatisk. Indbetalte medlemsgebyrer tilbagebetales ikke. Ved tilmelding giver virksomheden og Naturvidenskabernes Hus hinanden gensidig tilladelse til at bruge den anden parts logoer på hjemmesider/andre medier og i andet markedsføringsmateriale.  

Ændringer i medlemskab eller kontaktoplysninger mv. bedes fremsendt til Naturvidenskabernes Hus på kontakt@nvhus.dk (OBS ny e-mail: medlem@nvhus.dk).